Home Vijesti Riječanka Snježana Pejčić osvojila prvu olimpijsku broncu!

Riječanka Snježana Pejčić osvojila prvu olimpijsku broncu!

1720
2

Imamo prvu hrvatsku medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu. Ponosno ju je stiskala Snježana Pejčić, 26-godišnja Riječanka koja je osvojila treće mjesto u gađanju zračnom puškom.

– Prva sam od hrvatskih sportaša ostvarila normu za Peking, prva sam sportašica od osamostaljenja Hrvatske koja je osvojila olimpijsku medalju na ljetnim igrama i prva sam koja je ovdje u Pekingu oko vrata dobila medalju – rekla je Snježana. Medalju joj je predao Jacques Rogge, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora.

Imamo prvu hrvatsku medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu. Ponosno ju je stiskala Snježana Pejčić, 26-godišnja Riječanka koja je osvojila treće mjesto u gađanju zračnom puškom.

– Prva sam od hrvatskih sportaša ostvarila normu za Peking, prva sam sportašica od osamostaljenja Hrvatske koja je osvojila olimijsku medalju na ljetnim igrama i prva sam koja je ovdje u Pekingu oko vrata dobila medalju – rekla je Snježana. Medalju joj je predao Jacques Rogge, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora.

– Ništa specijalno mi nije rekao samo mi je čestitao – rekla je Snježana. A do naše prve osvajačice medalje teško je bilo doći. Čekali smo je satima. Jer, odmah nakon natjecanja išla se je presvući, pa je morala na proglašenje pobjednica, pa odmah na konferenciju za novinare i na kraju na doping kontrolu.

– Još sam u šoku. Još ne znam što se je dogodilo. Ova medalja kovala se metak po metak. A bilo je jako puno metaka. Bilo je i puno odricanja, posebice u posljednje dvije, tri giodine, ali ovo je nagrada. I to velika – rekla je Snježana koja je svoj potencijal prvi put dokazala na europskom juniorskom prvenstvu 2002. godine kada je u Solunu bila druga. Streljaštvom se bavi 13 godina i članica je kluba Lokomotiva u Rijeci.

– Nevjerovatno je koliko je ljudi gledalo moje finale koja je počelo u 3.30 ujutro po našem vremenu. Prvo me je zvala mama Davorka, a potom su se izredali tata Jovica, te braća Goran i Davor – istaknula je Snježana. U kvalifikacijama je imala 399 pogođenih krugova u 40 hitaca. Po serijima je to bilo 99, 100, 100 i 100 ili 39 desetki i samo jedna devetka.

– Uoči finala vodeća je bila Čehinja Emmons koja je imala svih 400 pogodaka, a ja i još dvije smo imale krug manje. I moram priznati da sam se tresla od prvog do desetog hica u finalu. Uhvatila me trema, baš kao i na treningu dan ranije. Ne znam zašto – rekla je Snježana. Da ju je uhvatila trema vidjeli smo po probnim hicima (9.9, 9.6, 9.8, 10.4, 10.6, 9.1, 10.3, 10.3, 10.1). No, finale je krenula odlično. Prva tri hica – 10.6, 10.5. i 10.6. U tom trenutjku došla je vodećoj Čehinji samo na 0.3 kruga. No, Čehinja je bila jednostavno nepobjediva. Do osmog metka Snježana je imala čvrsto u ruci srebro, a onda je popustila koncentracija.

– Nisam pratila što se događa na ekranu. No, da sam zabrljala to znam. Ma, nećemo sad žaliti za srebrom kada imam broncu. Gledajte, ovdje je bilo dvadeset djevojaka koje su bez problema mogle biti zlatne. Ovdje olimpijska pobjednica iz Atene, Kineskinja Du Li ostaje bez medalje, a Nijemica Sonja Pfeilschifter koja je ove sezone pobijedila na svim Svjetskim kupova ne uđe ni u finale – istaknula je Snježana. Od srebrne juniorske do brončane seniorske olimpijske medalje prošlo je sušnih šest godina.

– Je, ali sam sve to vrijeme vjerovala u sebe. Znate, tjedno ispucam 600 metaka što nije malo. Zračnu pušku treniram dnevno dva, a malokalibarsku puško šest sati – zaključila je Pejčić. (Foto – Totalportal; Tekst: Sportal)

Previous articleIskupljenje u Zaprešiću
Next articleRadnici-vjerovnici Torpeda 1. rujna ipak neće vidjeti novac

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here