Mozaik

Riječka publika odlučila: Falstaff je najbolja predstava prošle sezone

Riječka publika odlučila: Falstaff je najbolja predstava prošle sezone

U gledalištu riječkog „Zajca“, 18. put dodijeljene su tradicionalne nagrade za najbolja ostvarenja u programu HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2017/2018. Program dodjele nagrada i tombole za publiku vodile su glumice Hrvatske drame Anastazija Balaž i Aleksandra Stojaković Olenjuk.

Publika je najviše glasova u Hrvatskoj drami dala Jeleni Lopatić za ulogu u predstavi Down, by law i za ulogu Vlade u predstavi Voda, te Deanu Krivačiću za ulogu Woyzecka u predstavi Woyzeck. Najboljom dramskom predstavom u cjelini u programu Hrvatske drame u sezoni 2017/2018. proglašena je predstava autorice i redateljice Mile Čuljak Down, by law.

Prema odluci publike, u opernom programu najboljima su proglašeni Kristina Kolar za ulogu Lady Macbeth u operi Macbeth i ulogu Aide u istoimenoj operi, te Giorgio Surian za uloge Macbetha Falstaffa u istoimenim Verdijevim operama. Najboljom opernom predstavom prošle sezone proglašen je Verdijev Macbeth pod dirigentskim vodstvom Marca Boemija te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.

Najboljima u baletnom programu prema izboru publike proglašeni su Maria del Mar Hernandez za ulogu Marice u predstavi Ivica i Marica te Ali Tabbouch za ulogu Macbetha u predstavi Macbeth. Najboljom baletnom predstavom u cjelini u sezoni 2017/2018 proglašena je predstava Macbeth prema tragediji Williama Shakespearea u koreografiji Maše Kolar.

U programu Talijanske drame nagrađeni su Leonora Surian Popov za ulogu Komarca u predstavi Anche le pulci hanno la tosse / I buhe kašlju te Giuseppe Nicodemo za ulogu Andre Škunce u predstavi La rappresentazione dell’Amleto nel villaggio di Merdusci di sotto / Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja. Publika je najboljom predstavom Talijanske drame proglasila predstavu I giganti della Montagna / Gorski divovi Luigija Pirandella u režiji Paola Magellija.

Najbolji koncert protekle sezone je Pogled prema 2020: EPK i HNK gala koncert kojim su dirigirali Marco Boemi i Ville Matvejeff, a solisti su bili Yusif Eyvazov, Kristina Kolar, Lucio Gallo, Rossana Rinaldi, Maria Guleghina.

U cjelokupnoj premijernoj produkciji svih umjetničkih grana HNK Ivana pl. Zajca, za najbolju je predstavu publika svojim glasovim izabrala operu Falstaff Giuseppea Verdija pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mozaik

More in Mozaik

Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja

spDecember 9, 2018

40. Ri Rock – 40 godina u 4 dana: Dodijeljeni Ri Rock kipići

spDecember 8, 2018

Sveti Nikola razveselio male Riječane

spDecember 7, 2018

FOTO: Prelijepa Ema Gračan nova je Kraljica Hrvatske!

spDecember 6, 2018

Godišnji horoskop za 2019. godinu

spDecember 6, 2018

FOTO: Spektakularno paljenje lampica na Trsatskoj gradini oduševilo tisuće posjetitelja!

spDecember 3, 2018

Humanitarni koncert: Najljepše melodije Istre i Kvarnera

spDecember 3, 2018

Otvoreno klizalište ‘Morska pahuljica’

spDecember 2, 2018

Rijeka zasjala u blagdanskom ruhu!

spDecember 1, 2018

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.