Biznis

Riječka tvrtka Alfa Marine dobitnica bespovratnih sredstava

Riječka tvrtka Alfa Marine dobitnica bespovratnih sredstava

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta dodijelilo je ugovore o bespovratnim EU sredstvima hrvatskim poduzetnicima koji su ih osvojili unutar natječaja „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI)“, među kojima je i riječka tvrtka Alfa Marine. Riječ je tvrtci koja se bavi ugradnjom, puštanjem u pogon te održavanjem sustava za brodsku propulziju, a dobivenih gotovo 780.000 kuna namijenili su dovršetku razvoja inovativnog integriranog sustava za dinamičko pozicioniranje broda te povećanje konkurentnosti.
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta za ovaj poziv IRI osiguralo je 998 milijuna kuna bespovratnih sredstava, te je do sada dodijeljeno 87 potpora u vrijednosti 784 milijuna kuna. Sredstva su namijenjena poticanju razvoja novih tehnologija i poslovnih kapaciteta kroz povećanje privatnih ulaganja u istraživanje, razvoj i inovacije.
„Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je do danas odobrilo financiranje za 2068 projekata kojima je dodijeljeno 3,4 milijarde bespovratnih sredstava čime se planira otvoriti više od 8700 radnih mjesta“, istaknuo je Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta.
Ukupna vrijednost projekta tvrtke Alfa Marine iznosi 1.5 milijun kuna, a bespovratna sredstva u visini 780.000 kuna iskoristit će za inovativno rješenje za upravljanje brodskom propulzijomkoje se sastoji od integracije modula potrebnih za pokretanje broda što omogućuje bolju upravljivost.
Poduzetnici iz Primorsko-goranske županije od 2015. godine do sada povukli su više od 180 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kroz poticaje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta financirano je u tom razdoblju sveukupno 113 projekta za izgradnju proizvodnih kapaciteta, ulaganje u proizvodnu tehnologiju, poboljšanje konkurentnosti, podršku razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, razvoj poslovne infrastrukture, inovacije itd.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Direktor 3. maja: S Kinezima otvoreni inženjerski razgovori

spMay 21, 2019

Za terminal u Rijeci zainteresirani Kinezi koji grade Pelješki most

spMay 18, 2019

Pale cijene goriva

spMay 14, 2019

Uljanik u stečaju!

spMay 13, 2019

Stiže“Maersk Hamburg” najveći kontejneraš u povijesti riječke luke

spMay 10, 2019

Dovršetak LNG terminala početkom 2021. godine

spMay 8, 2019

Pojeftinilo gorivo!

spMay 7, 2019

Udruženje obrtnika Rijeka uručilo novčane nagrade najboljim učenicima osam strukovnih škola

spMay 6, 2019

Kinezi više zainteresirani za 3. maj, a nikako za strateško partnerstvo

spMay 2, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.