Home Vijesti Riječki aerodrom jedini u Hrvatskoj ima pad putnika

Riječki aerodrom jedini u Hrvatskoj ima pad putnika

390
0

Zračna luka Rijeka objavila je statistiku za prosinac 2023. godine te time zaključila godišnju statistiku, piše Croatianaviation. U ovoj je zračnoj luci prihvaćeno i otpremljeno manje putnika nego 2022. godine! Iako još nekoliko hrvatskih zračnih luka nije objavilo svoju statistiku, očekuje se da će ova zračna luka jedina imati pad broja putnika u 2023. godini!

U 2023. godini Zračna luka Rijeka prihvatila je i otpremila ukupno 154.367 putnika, gotovo 10 tisuća putnika manje u odnosu na 2022. godinu. Nakon objave statistike za prosinac, finalizirana je godišnja statistika i ove zračne luke, a brojke su, očekivano, u prosincu bile skromne.

Kroz ovu je zračnu luku u zadnjem mjesecu 2023. godine prošlo svega 537 putnika, gotovo 900 putnika manje nego u prosincu 2022. godine.

Unatoč činjenici da je zračna luka u priopćenju sredinom godine najavljivala rast na godišnjoj razini u odnosu na 2022. godinu za okvirnih 2%, to se ipak nije dogodilo, a gotovo je sigurno da će riječka zračna luka biti jedina zračna luka u Republici Hrvatskoj koja je u prošloj godini zabilježila pad broja putnika.

Pretpandemijska 2019. godina bila je rekordna za ovu zračnu luku, tada je kroz nju prošlo 200 tisuća putnika, no zračna se luka u posljednje dvije godine toj brojci ipak nije približila. S obzirom na činjenicu da su određene linije ukinute za nadolazeću ljetnu sezonu, ostaje tek za vidjeti kakva će 2024. godina biti na Krku.

Ostalo je još dovoljno vremena za najave novih linija ili povećanje kapaciteta na postojećim, no riječka zračna luka svakako ima problem na kojem je potrebno raditi. Činjenica da će upravo ona biti jedina u Hrvatskoj u kojoj je u 2023. godini zabilježeno manje putnika nego 2022. trebalo bi biti poziv na uzbunu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here