Home Mozaik Riječki anđeli: Nakon što su bolesnoj majci s 4 djece osigurali stan,...

Riječki anđeli: Nakon što su bolesnoj majci s 4 djece osigurali stan, sada su ga i uredili!

3928
0

Rijeka je oduvijek imala ljude spremne pomoći. Među njima se posebno se ističu Riječki anđeli, grupa građana riječkih humanitaraca, a uskoro i organizirana kao udruga, koju čine Kristijan  Kiki Hosi, AlanKulundzich Juranich, Nona Nada, Hus Mahmić  i drugi .Uz njihove brojne akcije posebno se izdvaja jedna. Svojim nesebičnim angažmanom uspjeli su senzibilizirati Grad Rijeku da dodjeli gradski stan samohranoj bolesnoj ženi i majci, oboljeloj od multiple skleroze, koja ima četvero malodobne djece. 

Radi se o gospođi Lovorka Sinjeri, Riječanki koja je živila u podstanarskom smještaju u starom i trošnom stanu budući  nije bila u mogućnosti naći drugi adekvatniji smještaj jer ju nitko nije želio primiti s četvero djece. Na ovu obitelj je Riječkim anđelima pozornost skrenula nedavno preminula gradska vijećnica Mirjana Jukić. Za kretanje koristi invalidska kolica i u većini aktivnosti ovisi o pomoći druge osobe.  Nad njom je provedeno vještaćenje i utvrđena je prijeko potrebna pomoć i njega druge osobe u punom opsegu u adekvatnom stambenom prostoru.

Kako se radi o izrazito teškom socijalno  zdravstvenom i humanitarnom slučaju, nakon što je obitelji Sinjeri osiguran krov nad glavom, u namjeri da majci pomognu, a djeci omoguće dostojno djetinjstvo, Riječki anđeli su se zauzeli da se obitelji pomogne u uređenju i opremanju  dobivenog gradskog stana. Pozvali su na novu humanitarnu akciju opremanja i uređenja stambenog prostora za bolesnu majku i njezino četvoro djece.

– Hvala Riječkim Anđelima i svim građanima. Ovo jako puno znači meni i mojoj djeci. Živjela sam  u derutnom stanu i sada ćemo imati puno bolje životne uvjete. Osim toga lokacija je idealna jer su blizu i škola i vrtić za djecu, kazala nam je Lovorka Sinjeri

U ime Riječkih anđela Riječanima se zahvalio Alan Kulundzich Juranich.
– Dragi Riječani, svi naši donatori dobročinitelji, bez vas i da vas nema , ni mi mali humanitarci ne bi postojali. Upravo vi ste ti koji nas pokrećete vaša dobrota je nam poticaj koji daje volju za daljnju borbu. Riječki Anđeli obasuti su tolikim pozivima, porukama podrške, prijedlozima, vašom pomoći ,ovdje ne staju već snažno kreću ispunjenim srcem  u daljoj borbi za dobro te osnivaju Udrugu. Svi koji nam se žele pridružiti  i podržati nas u daljnim akcijama dobrodošli su, a kontaktirati nas mogu putem facebooka, zaključio je. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here