Home Sport Riječki Plesni klub Fiume ostvario izvrsne rezultate na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja

Riječki Plesni klub Fiume ostvario izvrsne rezultate na Svjetskom prvenstvu mažoretkinja

657
0

U crikveničkoj Gradskoj sportskoj dvorani od 24.-26.6.2022. održalo se Svjetsko prvenstvo mažoretkinja prema pravilima Svjetske asocijacije WAMT na kojem je sudjelovalo oko 2000 mažoretkinja zajedno s pratnjom, delegatima, sudcima i predstavnicima. Sudjelovalo je više od 50 timova iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Češke, Poljske, Slovačke, Mađarske, Italije, Kanade, Južnoafričke Republike, Kazahstana, Španjolske (Katalonije). Timovima sudionicima pridružili su se i delegati zajedno sa sucima iz Južnoafričke Republike, Filipina, USA, Cipra, Kanade, Španjolske (Katalonije), Malte, Švicarske.

Prvenstvo je započelo 24. lipnja svečanim domjenkom, okupljanjem delegata i stranih predstavnika na radnom sastanku. U sklopu Svjetskog prvenstva, stranim delegatima i predstavnicima Svjetske asocijacije WAMT, organiziran je trodnevni izlet na kojem su razgledali prirodne i kulturne znamenitosti Lijepe Naše koju do sada još nisu imali prilike upoznati. Razgledali su znamenitosti Hrvatske počevši od Brijuna, Pulske arene, Plitvičkih jezera te najviše Primorsko-goransku županiju i ponijeli lijepu razglednicu Hrvatske sa sobom u svijet.

Natjecatelji su se predstavili sa 500 koreografija u kojima su pokazali svoju kvalitetu rada na svjetskoj razini. Konkurencija je bila izuzetno teška, a posebno je teško bilo i sudačkom panelu koji je trebao ocijeniti najbolje od najboljih u svijetu. U jutarnjem programu u subotu i nedjelju na programu su bile discipline akrobatsko-gimnastičkog stila sa štapovima i pompomima, dok su u poslijepodnevnim satima bile discipline plesno-tradicionalnog stila. Iako je natjecateljski program trajao u subotu i nedjelju, brojni timovi produljili su svoj boravak na području Crikvenice i Primorsko-goranske županije i do tjedan dana prije, odn. poslije natjecanja. Timovi su slobodno vrijeme iskoristili za obilazak Crikvenice, posjet akvariju, panoramskom kotaču, izlete brodom na obližnje otoke te su uživali u gastronomskoj ponudi primorskog kraja.

Iznimne rezultate ostvarili su predstavnici Hrvatske koji su pokazali da stoje rame uz rame najboljim mažoretkinjama svijeta. To najbolje pokazuju rezultati s osvojenih 44 zlata, 24 srebra i 9 bronci za hrvatske predstavnike. Ovo je ujedno i najuspješnije svjetsko prvenstvo za hrvatske predstavnike. Nakon izuzetno teških i onemogućenih uvjeta treniranja za vrijeme pandemije, Hrvati su na scenu stali jači no ikad.

Djevojke iz Plesnog kluba Fiume ponosno su predstavile svoj klub i Hrvatsku u četiri dobne kategorije: djeca, kadeti, juniori i seniori te ukupno osvojile 28 medalja. Od toga čak 19 puta ponijele su titulu svjetskih prvakinja, 6 puta titulu I. svjetskih viceprvakinja, a 3 puta II. svjetskih viceprvakinja.

Domaćin prvenstva, Plesni klub Fiume, zahvaljuje Gradu Crikvenici, Turističkoj zajednici Grada Crikvenice, Primorsko-goranskoj županiji te Komunalno trgovačkom društvu EKO-MURVICA d. o. o. na sufinanciranju manifestacije. Posebnu zahvalu upućuju svim roditeljima i članovima kluba koji su pomogli u organizaciji ovog prestižnog prvenstva i bez kojih to ne bi bilo moguće.

Previous articleACI marine darovale vrijedno vozilo centru za rehabilitaciju Rijeka
Next articleBrkljača: Dinamo će biti prvak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here