Home Vijesti Riječki Ukrajinci prosvjedovali protiv ruskog raketnog napada na dječju bolnicu

Riječki Ukrajinci prosvjedovali protiv ruskog raketnog napada na dječju bolnicu

155
2
rijecki ukrajinci

Danas u 20h grupa riječkih Ukrajinaca se spontano okupila kako bi protestirala protiv jučerašnjeg ruskog raketnog napada na dječju bolnicu u Kijevu i komemorirala sve žrtve ruske agresije na Ukrajinu. Grupa je položila svijeće kraj spomenika branitelja na Delti, kako bi još jednom zahvalila Hrvatskoj na pomoći i pozvala cijelu Europu da dodatno pomogne Ukrajini, kako bi ovakve tragedije konačno stale.

Podsjetimo, najmanje 40 ljudi je ubijeno nakon što je Rusija pokrenula veliki raketni napad na gradove diljem Ukrajine, priopćili su ukrajinski dužnosnici tijekom jučerašnjeg dana. U Kijevu je, prema zadnjim informacijama, ubijeno 33 ljudi. Gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da je pogođena dječja bolnica te da je evakuirana.

I vi možete pomoći Ukrajini

Portal Rijeka Danas podržava i surađuje s udrugom DobroDobrim iz Zagreba koja je dosad organizirala više od 190 humanitarnih konvoja za Ukrajinu. DobroDobrim je bez ikakvih dilema najaktivnija hrvatska udruga u pružanju pomoći ukrajinskom narodu od početka ruske agresije.

Pomoći možete doniranjem hrane i odjeće (u koliko živite u Zagrebu) ili novčanom donacijom na bankovni račun udruge, u opisu transakcije možete napisati “Donacija – Rijeka za Ukrajinu”:

Senad Palić, predsjednik

Radovan Žepec, dopredsjednik

OIB: 67324979669

IBAN: HR3924840081135193266  RBA

IBAN: HR6123600001102956881  ZABA

2 COMMENTS

  1. Šteta je napravljena RIP.Istina je voda duboka.Krivce kad budu diferencirani na banderu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here