Home Sport Riječki vaterpolo: Novi bazen podigao ambicije

Riječki vaterpolo: Novi bazen podigao ambicije

1620
0

U lijepom ambijentu novog plivališta na Kantirdi Vaterpolski klub »Primorje Erste banka« jučer je svečano promoviralo momčad za vrlo zahtjevnu sezonu, koja počinje u subotu. »Bankari« igraju u vrlo jakoj Jadranskoj ligi s najboljim hrvatskim i crnogorskim klubovima, te u Kupu LEN-a.
    – Ovo je treća godina kako smo zajedno, svake godine idemo po jednu stepenicu više – rekao je Željko Vidan, predsjednik riječkih »kapica«. – Desilo se par stvari za isticanje, prva je da je naš mladi centar Luka Pavlović osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu mlađih juniora. Druga stvar je pojačanje u našim redovima, povratak u klub našeg istaknutog člana, iskusnog Damira Glavana. Čast nam je što smo prošle sezone uspjeli izboriti nastup u LEN Kupu, ali ništa manje vrijedno, naprotiv, nije igranje u Jadranskoj ligi. To je najjača vaterpolska liga svijeta. Naši planovi su, što se konkurencije hrvatskih klubova tiče, boriti se za play-off, biti među četiri najbolja. U tome bi nam trebao pomoći povratak ovog našeg klasnog igrača. Ovdje smo na novom velebnom objektu, očekujemo da će se tu igrati vrhunski vaterpolo.
    Trener Zoran Roje je pred zahtjevnom zadaćom, od sada do dalekog proljeća treba odgovarati na najteže hrvatsko-crnogorske upite.
    – U odnosu na prošlu sezonu došlo je do promjena u sastavu – kaže Roje. – Andrej Brala je prestao igrati, pred završetkom je studija na Pravnom fakultetu. Otišao je bek Blaž Verač, na njegovoj poziciji je Damir Glavan, koji je naše najveće pojačanje. Ima ogromno iskustvo u obrani, može voditi i napad. Križanec i Jurišić čine naš vratarski tandem, uz Glavana na beku je Beltrame. Puno očekujem od naših centara, Krapića, koji ima 19 godina, ali mu je ovo već četvrta sezona, i od Vrlića. Na lijevoj strani napada je kapetan Barać i njegov zamjenik Tiškivski, na desnoj su Bratić, Deželjin, Car, Frajman i ljevoruki Krizman. Tu su još centar Pavlović, Krapićev brat Luka, Grabovac, Sušanj, to su igrači na koje računamo. Cilj kluba je četvrto mjesto, eventualno peto, koje vodi u Europu. U listopadu igramo na turniru LEN Kupa, očekujemo prolaz i kandidirali smo se za domaćinstvo u idućem krugu.
    Samir Barać i Damir Glavan su igrači s najvećim pedigreom u momčadi, od njih se očekuje najviše.
    – Drago mi je što sam se vratio doma, ovo je nakon šest godina moj drugi povratak u klub – rekao je Glavan. – Nadam se da ću ovdje završiti igračku karijeru. Jedan od razloga povratka je i ova vrlo jaka Jadranska liga.
    – Najveća zasluga uprave je što je zadržala naše igrače, te nismo pojačali konkurente – kaže Barać, kojemu je zbog ozljede ramena upitan subotnji nastup s hercegnovskim »Jadranom CKB«. – Pozitivna stvar je dolazak Glavana, za godinu dana smo iskusniji, a u Jadranskoj ligi i u LEN Kupu moramo dati maksimum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here