Home Vijesti Riječko poglavarstvo: Radno vrijeme trgovina ostaje od 7 do 22 sata

Riječko poglavarstvo: Radno vrijeme trgovina ostaje od 7 do 22 sata

1392
0

Članovi gradske vlade zasjedat će danas prvi put nakon ljetne stanke, a osim odluke o dodjeli nagrade olimpijki Snježani Pejčić u visini od 80.000 kuna, te rasprave o izvješću revizije koja je analizirala poslovanje gradske uprave u 2007. godini, Poglavarstvo će raspravljati i o radnom vremenu trgovina.

    Kako je poznato, Vlada je tijekom kolovoza najprije donijela novi Zakon o trgovini, a potom povukla sporne odredbe o radnom vremenu trgovina, te je stoga i riječka gradska uprava na neki način dužna preispitati svoju Odluku o radnom vremenu prodavaonica i drugih oblika trgovine na malo na području Grada Rijeke. No, stav je da unatoč svim izmjenama na državnoj razini, koje omogućuju rad trgovina do 24 sata, Grad Rijeka ostane u potpunosti vjeran svojoj dosadašnjoj Odluci prema kojoj se regulira radno vrijeme prodavaonica svih vrsta tako da radnim danom i nedjeljom poslovanje započinje najranije u 7 sati, a završi najkasnije u 22 sata, što praktički znači da na području Rijeke sve ostaje isto kao što je i bilo.

    Od te odredbe izuzete su samo prodavaonice i kiosci za prodaju prehrambenih proizvoda i trgovine svježom i smrznutom ribom (ribarnice) koje mogu poslovati radnim danom i nedjeljom od 6 sati ujutro, a završe najkasnije u 22 sata.

    Kako stoji u obrazloženju ovakvog prijedloga, prilikom donošenja stava o radnom vremenu trgovina vodilo se računa o potrebama građana i turista za osobnom potrošnjom, a riječka gradska Odluka u potpunosti je u okvirima novog zakona. Eventualne izmjene obavit će se po usvajanju očekivanih izmjena i dopuna Zakona o trgovini. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here