Home Sport Rijeka izgradila bazen, a EP u vaterpolu će se igrati u dvorani!

Rijeka izgradila bazen, a EP u vaterpolu će se igrati u dvorani!

1291
9

Vrlo je izgledno da će se Europsko prvenstvo u vaterpolu, koje će Hrvatska ugostiti sljedećeg ljeta, igrati u zagrebačkoj Areni! Za utjehu Riječanima, bazen na Kantridi nije bio ni rezerva budući je prva opcija koju je razmatrao Hrvatski vaterpolo savez bila nadogradnja bazena Mladosti. Bazen u sportskoj dvorani u svijetu sporta i nije tako originalna ideja budući da montažne bazene za velike priredbe već godinama koriste u zemljama koje su puno bogatije i racionalnije od Hrvatske. Tehničke mogućnosti danas omogućavaju privremeno postavljanja školjke bazena na nogometnim stadionima i dvoranama. Nakon završetka natjecanja, školjke se uklanjaju, a objekti vraćaju prvotnoj svrsi.

Na ovaj se način ipak potvrđuju predviđanja kritičara skupo plaćenog bazena na Kantridi koji zbog premalenog kapaciteta gledališta jednostavno nije konkurentan za organizaciju natjecanja najvišeg ranga. To je potvrdila i ovogodišnja organizacija final foura u vaterpolu za koju u slobodnoj prodaji gotovo da i nije bilo ulaznica. Naravno da Rijeci, pored zagrebačkog vaterpolskog lobija, nitko ne bi garantirao domaćinstvo sve i da je kapacitet riječkog plivališta na razini brazilske Marakane ali ostaje činjenica da je za cijenu jednog bazena Rijeka mogla dobiti njih nekoliko uz jednaku raspoloživost za organizaciju većih međunarodnih priredbi. (rd)

Previous article1. Europsko prvenstvo u maratonu za rolere
Next articleOtvoren pomorsko-putnički terminal u riječkoj luci

9 COMMENTS

 1. Sva sreća da smo i dobili bazen.. a da je kapacitet premali, je, jako je premali za neka veća natjecanja, ali je lijepo vidjeti kada su pune tribine na utakmicama Primorja.

 2. Jeste smiješni.. pa Obersnel ga je i sagradio, a uništava ga samo HADEZEOVSKA CENTRALIZACIJA!!!

 3. Vezano za dvorane.

  Dvorana Zamet 2300 mjesta 45 miliona eura
  Zagreb Arena 18000 mjesta 90 miliona eura
  Dvorana Čavle 650 mjesta 6 miliona eura

  Živio SDP !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here