Home Najnovije Rijeka ne odustaje od Mediteranskih igara i gradi streljanu

Rijeka ne odustaje od Mediteranskih igara i gradi streljanu

596
0

Riječki gradonačelnik, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i Riječanka s brončanom olimpijskom medaljom u streljaštvu Snježana Pejčić razgovarali su s novinarima o Europskom prvenstvu u malim bazenima, koje će se u prosincu ove godine održati u Rijeci, a Obersnel je istaknuo da će novi bazeni biti “jak adut Rijeke u petoj kandidaturi za dobivanje Mediteranskih igara”.

“Vjerojatno sam subjektivan kada kažem da smo s plivačkim kompleksom na Kantridi dobili jedno od najljepših i najfunkcionalnijih plivališta u Europi. S njim je Rijeka u potpunosti spremna za Europsko prvenstvo i natjecanje na kojem će sudjelovati i mnogi plivači koji sada plivaju u Pekingu”, rekao je u Press centru Hrvatskog olimpijskog odbora gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

Zlatko Mateša je rekao da je HOO od početka uključen u organizaciju EP-a i izrazio očekivanja da će “naše plivačice i plivači u Rijeci potvrditi da su iznimno kvalitetni u malim bazenima.”

Snježana Pejčić opisala je disciplinu trostav, u kojoj nastupa u četvrtak:

“Trostav je disciplina koja se puca malokalibarskom puškom, na otvorenom, sa 50 metara. Puca se iz tri stava: ležećeg, stojećeg i klečećeg, po 20 metaka u svakom stavu. Nakon toga slijedi finale, u kojem se puca 10 metaka koji se ocjenjuju na decimale. Moj rekord je 586 krugova, a svjetski je 594. Rezultati dosta ovise o vremenskim uvjetima, posebice o vjetru i kiši. U Pekingu je smog, pa su mete malo mutne, no mi na ‘diopteru’ imamo filtere u boji, pa ih prilagodimo tako da vidljivost bude dobra. Na žutom se najbolje vidi.”

Snježana nije bila potpuno zadovoljna rezultatima službenog treninga:

“Posljednji trening nije bio među najboljima, no budući da su prethodni bili dobri nisam nimalo zabrinuta. Ja jako dobro znam koliko sam spremna.”

Gradonačelnik Obersnel je obećao da će nakon što joj je grad kupio pušku, zbog Snježaninog olimpijkog odličja izgraditi streljana za zračno oružje. (Business.hr)

Previous articlePutokazi na Ljetnoj pozornici u Opatiji
Next articleKastav Blues Festival Jerryju Ricksu u čast

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here