Home Sport Rijeka pobijedila i Luton

Rijeka pobijedila i Luton

405
0

Nogometaši Rijeke pobijedili su Luton Town 2:0 u posljednjoj provjeri na pripremama u Sloveniji. Rijeka je odigrala još jednu dobru utakmicu protiv čvrstog engleskog trećeligaša.

U 18. minuti Kvržić je ubacio s desne strane, ali braniča Lutona uspio je izbiti loptu ispred Puljića. U igri nije nedostajalo čvrstine, ali kvaliteta do Rijeke je došla do izražaja.

U 23. minuti Gorgon je oduzeo loptu i gurnuo u prostor za Čolaka. Napadač Rijeke izbjegnuo je klizeći start braniča Lutona i gurnuo loptu pored vratara – 1:0.

Engleska momčad uzvratila je ubrzo, 10 je odigrao za 9 koji si je otvorio prostor, ali Sluga je bio siguran.

I onda je stigao najljepši trenutak na pripremama Rijeke. U 32. minuti Zuta je oduzeo jednu loptu na protivničkoj polovici i odigrao za Gorgona koji je prekrasno potegnuo s 18 metara – 2:0.

U nastavku utakmice Rijeka je nekoliko puta stigla pred gol Lutona, ali bez konkretnijeg učinka. Na drugoj strani, 24 je pucao i vratnica je spasila Rijeku.

Luton je u nastavku igrao konkretnije, ali udarci 24 (58′), 17 (74′) i 20 (77′) nisu pronašli put do mreže.

RIJEKA – LUTON TOWN 2:0

Strijelci: 1:0 – Čolak (22′), 2:0 – Gorgon (32′).

RIJEKA: Sluga (od 46′ Prskalo), Pavelić (od 46′ Raspopović), Punčec, Escoval (od 46′ Župarić), Zuta (od 59′ Mamić), Čanađija (od 46′ Lončar), Capan (od 46′ Grahovac), Kvržić (od 46′ Acosty, od 80′ Mitrović), Puljić (od 46′ Pavičić), Gorgon (od 46′ Heber), Čolak (od 62′ Bojinov).

LUTON: Shea, Stacey, Jones, Sheenan, Potts, McCormack, Gambin, Grant, Shinnie, Collins, Jervis. Još su igrali: Stech, Justin, Pearson, Bradley, Senior, Mpanzu, Rea, Conick, Hylton, Lee.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here