Home Sport Rijeka saznaje prvu europsku prepreku, ovo su mogući protivnici!

Rijeka saznaje prvu europsku prepreku, ovo su mogući protivnici!

172
0
Imago 20190830
europska liga

Danas će se u Nyonu održati ždrijeb drugog pretkola Europske lige, a među sudionicima je i Rijeka, koja je prošle sezone zauzela drugo mjesto u SuperSport HNL-u i bila finalist Kupa. Nakon godinu dana pauze, Hrvatska ponovno ima predstavnika u ovom prestižnom natjecanju, osim Dinama koji se natječe nakon ispadanja iz Lige prvaka.

Rijeka čeka Suparnika

Zasad je poznato 13 mogućih protivnika Rijeke, ali će se popis skratiti u jutarnjim satima kada UEFA odredi podskupine. Rijeka će biti smještena u podskupinu s još pet klubova, a jedan od njih bit će njen suparnik. U ždrijebu se nalaze i neki teški protivnici poput grčkog Panathinaikosa ili izraelskog Maccabija, ali i lakši suparnici poput škotskog Kilmarnocka ili ciparskog Pafosa.

Šanse i Izazovi

Sudjelovanje u Europskoj ligi donosi velike izazove, ali i prilike za hrvatski nogometni klub. Rijeka će se suočiti s konkurencijom koja varira od izuzetno jakih timova do onih protiv kojih imaju veće šanse za prolazak. U slučaju da odmah ispadne, Rijeka će nastaviti svoj europski put u trećem pretkolu Konferencijske lige, što predstavlja dodatnu priliku za dokazivanje na europskoj sceni.

Povećana Očekivanja i Nadanja

Navijači Rijeke s nestrpljenjem iščekuju rezultate ždrijeba, nadajući se povoljnom ishodu koji bi njihovom klubu omogućio lakši put prema grupnoj fazi Europske lige. U svakom slučaju, sudjelovanje u ovom natjecanju predstavlja veliku priliku za klub da se pokaže na međunarodnoj razini i ostvari dodatne financijske prihode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here