Home Mozaik Rino Cerrone sutra u Stereo Dvorani

Rino Cerrone sutra u Stereo Dvorani

1204
0

U sklopu prve ovosezonske VibeNite večeri u Stereo Dvorani u subotu, 20. rujna nastupiti će poznati talijanski DJ Rino Cerrone. Rođen je u Napulju 1972. godine, a krajem 80-tih Rino upoznaje glazbenu scenu koja je imala veliki doprinos njegovom stilu. U adolescentskom dobu posjećuje punk i rock koncerte diljem Italije, te se nakon toga približava underground sceni i ilegalnim partijima. U to doba fascinirao ga je novi zvuk grupa kao što su Orb i Future Sound of London, a njihovi chill out uratci zaokupljaju njegovu pažnju i povećavaju njegovo zanimanje za elektronsku glazbu.
Zainteresiran u produktivni element elektronske glazbe, 1995 kupuje rabljeni Juno 106, počevši tako graditi svoj vlastiti glazbeni studio. Važno iskustvo stječe u grupi Q-Men te 1997. izdaju prvi uradak na Marco Carolinom labelu Design Music. Nedugo zatim uslijedila su izdanja na etiketama poput Speaker Attack, Phont Music, Relentless i Primate. 1999. osniva vlastiti label Rilis records, čija su ga prva dva izdanja učinila jednim od najprestižnijih labela u techno svijetu.

U 2001. izdaje odlične uratke poput Back to Basics (Genetic), Convert Filter (Terminal M), Reset EP (Saw recordings), Symmetric ep (Zenit). Između 2002 i 2004 njegova izdanja se mogu pronaći na labelima kao što su Orion, Analytic Trail, Sketch, Kombination Research… Neki od njegovih remixeva: First Step (Isoghi), Subractive Synthesis VI Remixes (Synewave), Recreations (Kombination Research), Contact ep (Funktion Records), Club System 2005 (Sony BGM Music Entertainment)…

Također se pojavljuje na kompilacijama kao što su: “DE 9 Closer to the Edit“ (Minus) koja sadrži među ostalim Rinovim uratcima i popularni „Optical Way“, također predstavljen na “Relentless Beats” vol.1 i 2., „Vision“, „Combined Forces“ i na kompilaciji Christiana Varele i Tony Verdia – “Salon de Mezclas”. Nadalje, produkcija mu se pojavljuje na etikatama kao što su: Yul Records, Eukatech, XXX Records, Music Man Records, Clubstar, ZYX, Subliminal, Intec, MIxmag, Ovum.

VIDEO:

Od 1999. do 2003., Rilis je izbacio 10-ak kvalitetnih izdanja, koja su se impresivno prodavala, te su Rilis ubrzo učinila kultnim labelom. 2004. godine je rođen Special Edition projekt, zbirka najboljih minimal techno uradaka. 2005. nastaje novi projekt gdje internacionalni producenti remixiraju hitove sa Rilisa u zadnjih 7 godina, te je iste godine uslijedilo otvaranja potpuno nove etikete: Loose Records, kojemu je cilj stvoriti i promovirati mlade talente.

Rino Cerrone pušta od 2000-te na svjetskim najvećim festivalima i po svjetskim najvećim klubovima. Neki od festivala na kojima je svirao: I Love Techno, Innercity, Awakenings…

– Podršku za pultom kluba pružiti će mu Krizs, Felx, Mateo Klaic, Chromidome i Eyemolester. Start je 22 sata, a cijena ulaznice iznosi 50 kn do ponoći te 60 kn nakon. (Brija.com)

Previous articleNataša Srdoč (Adriatic institute): Nagrada Svjetske banke Hrvatskoj za reforme zvuči kao loša šala
Next articlePES 2009

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here