Home Sport Robert Murić se vraća u HNL!

Robert Murić se vraća u HNL!

215
0

27-godišnji Robert Murić uskoro će postati dio Slaven Belupovog nogometnog tima nakon što je nedavno sporazumno raskinuo ugovor s turskim klubom Konyasporom, čime je postao slobodan igrač. Murić je u Konyasporu ostavio svoj trag s 53 odigrane utakmice, četiri postignuta gola i četiri asistencije od lipnja 2022. godine kada je stigao iz Rijeke.

Nogometni put Roberta Murića obilježen je brojnim klubovima diljem Europe. Karijeru je započeo u mladim selekcijama Ajaxa, a potom je igrao za talijansku Pescaru i Bragu B prije nego što se 2019. vratio u Hrvatsku i pridružio se Rijeci. U dresu Rijeke Murić je ostvario zapažene rezultate, osvojivši dva kupa te sudjelujući u 123 utakmice s učinkom od 38 golova i 26 asistencija.

Ipak, Murićev put do uspjeha nije bio bez izazova. Njegova karijera započela je turbulentno kada je, pod utjecajem oca, odlučio napustiti Dinamo i Zdravka Mamića te se pridružiti nizozemskom gigantu Ajaxu sa samo 18 godina. Taj potez izazvao je pravne sporove, s Dinamom koji je tužio FIFA-i zbog Murićevog transfera.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here