Home Mozaik Rockom protiv Šajete

Rockom protiv Šajete

487
2

Ovih je dana na intrnetskom forumu popularnog portala rirock.net, mrežnom okupljalištu mladih alternativaca iz našega grada i okolice, osvanuo proglas kojega prenosimo u cijelosti:
    – Pozivamo svih da dođu podržat koncert »Rockom protiv Šajete«. Možda nemamo para za dobar razglas i da to sve bude k’o na koncertima od »Metallice« ili »Exodusa«, ali mi živimo za tu muziku svaki dan, sviramo je iz zadovoljstva, a ne zato da bismo pobrali lovu kao neki dotični likovi, pri tome općenito mislim na našeg dragog prijatelja Dražena Turinu Šajetu koji ne samo da pjeva na »playback« nego je dvolična osoba kakvu svijet još nije vidio. Zato molim sve ljude koji žele čuti dobrog starog rocka koji nije mrtav i nikad neće bit da dođu 23. kolovoza u caffe bar Marija, (između Glorie i Kampane u Iki) s početkom u 19 sati jer tamo će bit samo rock, pank i psihodelija, da dokažemo našem prijatelju da nam niko nije pomogo, a posebno ne kako on navodi, »tatice«. Ulaz je besplatan, to se ni ne pita.
   
Punkom protiv kolumnista
Gnjev mladih rokera koji stoje iza koncerta »Rockom protiv Šajete« probudio se 1. kolovoza, i to u centru Ike gdje je održana tradicionalna ribarska fešta u organizaciji tamošnje udruge mladih. Uz službene zabavljače te večeri, »Company band« i Šajetu svoj su nastup, pred domaćom publikom, odradili ikarski punkeri »I Ate You Mamma«. Mladi su alternativci s organizatorom dogovorili tridesetminutni nastup, no, nakon svega desetak minuta svirke headliner ribarske fešte Dražen Turina Šajeta, skinuo je mlade punkere s pozornice, uz obrazloženje da im na pučkim veselicama, među polkama i srdelicama, nije mjesto. Tjedan dana poslije fešte, u svojoj tjednoj kolumni koja izlazi u našem listu, komentator Dražen Turina Šajeta suptilno je objasnio klincima da je rock & roll mrtav, te poručio njihovim roditeljima, propalim starim rokerima, da ne sređuju svojoj djeci gaže jer od toga ne može biti ništa. Kolumna je naljutila punkere.

    – Nemamo problema s kritikama. Ako se Draženu ne sviđamo, slobodan je da nas kritizira. No, način na koji je to obavio u svojoj kolumni zbilja je bezobrazan. Zato smo odlučili organizirati koncert i na taj način iskazati svoje nezadovoljstvo. Sve je dogovoreno, imamo razglas, prijavili smo okupljanje policiji i dobili dozvolu do jedan sat poslije ponoći. Zato i ovim putem pozivam sve da dođu u subotu kod tete Marije u Iku. Nastupit će »Trio Porko Dio«, »Shamroch«, Š.T.B.K., »I Ate Your Mamma« i »Pavijan Grivasti«, rekao nam je Dorijan Radmanović, član zakinutog benda i organizator subotnjeg gerilskog koncerta.
   
Pokrovitelj Šajeta
Pošto se vijest o anti-Šajo koncertu brzo proširla Rijekom i okolicom nije iznendadila činjenica da je i sam Šajo dobro upoznat s inicijativom pobunjenih punkera.
    – Ne mogu vam opisati koliko mi je drago da su se mladi punkeri pobunili, organizirali i da rade koncert. Pa makar sam i ja povod. Očito se nismo dobro razumjeli te večeri na ribarskoj, mada sam ja zapravo na njihovoj strani i samo sam im htio objasniti da pučka veselica nije mjesto gdje se prodaje alternativa. Potpuno ih razumijem jer sam i ja u mladosti imao punk bend i bunio se protiv raznih stvari. Potpuno ih podržavam i predlažem da koncert »Rockom protiv Šajete« postane tradicionalan. Svečano obećavam da ću, ako se dogodi drugi nastavak, osobno snositi troškove rasvjete i razglasa, rekao nam je jučer Šajo te dodao da će se, ako u subotu ne bude imao svirku, na ovom jedinstvenom koncertu njemu i njegovom egu u čast i pojaviti. (novi list)

2 COMMENTS

  1. …morda bi neko trebaso reći dečkima iz “porko” benda da nisu fora sa nazivom. Morda i ne znaju ća ona beseda znači i da vrijeđa popriličan broj građana i građanki . Za sada su OUT !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here