Home Sport Rožman o Kolosu: Ne bježimo od uloge favorita!

Rožman o Kolosu: Ne bježimo od uloge favorita!

489
0

Nogometaši Rijeke će se u play off Europske lige pokušati plasirati protiv ukrajinskog Kolosa koji je u četvrtak u drugom pretkolu izbacio grčki Aris na gostovanju rezultatom 1:2. Za mnoge iznenađenje, jer je ispao zvučniji protivnik, ali ne i za trenera Rijeke Simona Rožmana.

“Za mene osobno nije iznenađenje. Skautirali smo obje momčadi, a igramo protiv one koja se postavlja tipično ruski. Jako su čvrsti, agresivni, nemaju previše oscilacija u igri, primaju jako malo golova i vrlo su disciplinirani u formaciji 5-4-1. Suparnik je po mjeri, daleko od onoga što se piše po medijima da će biti lako”, upozorava Rožman koji se ne zamara medijskim mentalitetom “lako ćemo”.

– Takav mentalitet ne dolazi u obzir. Mentalitet je taj da smo mi prava momčad, da možemo doći do pravog rezultata ako ginemo jedni za druge. Dovoljno smo kvalitetni u fazi napada da možemo probiti njihov zid, tako ćemo se ponašati i razmišljati. Dobiti Aris u gostima je teško napraviti, ali ne bježimo od uloge favorita. Igramo kući i tako ćemo se postaviti.”

Rijeka je jučer saznala i moguće protivnike u četvrtom pretkolu Europske lige, odnosno doigravanju za grupnu fazu natjecanja. To su danski Kopenhagen i poljski Piast Gliwice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here