Home Sport Rubčić: Sada možemo u miru napraviti analizu

Rubčić: Sada možemo u miru napraviti analizu

1065
0

Robert Rubčić je prvi put od kada je trener došao na presicu bez grča na licu, znakova umora i stresa. Trener »bijelih« je nakon utakmice mirno govorio o tome kako je momčad dobila bitnu utakmicu po teškom terenu, nakon koje je puno lakše najavljivati ambicioznije proljeće koje bi »bijele« moglo odvesti u Kup UEFA.
– Znali smo koliko nam je bitna ova utakmica, koliko nam znači pobjeda. Ona donosi mir u kojem ćemo odraditi pripreme pred nastavak sezone. Znali smo da je »Cibalija« čvrsta ekipa, napravili smo određeni pritisak uz pomoć kojega smo pokušali ugroziti njihov gol. Međutim, vidjelo se da igramo u grču, da igrači nose na leđima teret važne pobjede. Čestitam im na pobjedi, jer znam da im nije bilo lako igrati u takvim okolnostima, pod velikim pritiskom. Mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili. Sada možemo u miru napraviti analizu – govorio je Rubčić nakon utakmice i posebno istaknuo doprinos nekolicine mlađih igrača.
– Kreilach je bio naš najbolji igrač, spriječio je niz kontri i polukontri. Odradio je jako puno posla. Turkalj je također bio dobar, Križman je bio bolji u nastavku. Očekivao se osjetniji doprinos braće Sharbini, koji su nas držali cijelo proljeće, ali očito je da je kod njih došlo do određenog zamora – dodao je trener »Rijeke« koji obnaša funkciju sportskog direktora, pred kojim je u predstojećem razdoblju dosta posla. Za početak na rasčišćavanju kadrova koji nisu zadovoljili, a onda i dovođenju onih koji bi mogli na proljeće oploditi »Rijekinu« relativno obećavajuću situaciju na prvenstvenoj ljestvici. »Bijele« trenutno dijeli tek tri boda od pozicije koja vodi u Kup UEFA.
– Ovaj tjedan ćemo napraviti analizu, pogledati sve utakmice koje sam vodio i tek onda ćemo izaći s imenima. Što se proljeća tiče, stalno sam govorio da nam ova tri boda jako puno znače upravo zbog toga da si omogućimo bolju startnu poziciju na proljeće. Vjerujem da nakon što napravimo prave pripreme, i uz eventualno još jednog igrača, možemo uz ovu mladu ekipu u koju vjerujem napraviti u nastavku sezone dodatni iskorak – poručio je Rubčić.
Stanku Mršiću, treneru Vinkovačana, nakon utakmice nije preostalo drugo do žaliti za Pavličićevom vratnicom i nešto hrabrijom igrom u nastavku koju njegovi igrači nisu znali pretočiti u nešto opipljivo.
– Mi smo se orijentirali na to da do odmora probamo ostati u pozitivnom rezultatu u čemu smo uspjeli. U tom razdoblju nije bilo puno šansi, mi smo pogodili vratnicu, a nekoliko riječkih pokušaja zaustavio je Burcsa. Računali smo da će u prvih 10-15 minuta nastavka »Rijeka« nastaviti pritisak, te da ćemo ako izdržimo nakon toga moći tražiti nešto više. Na žalost, primili smo u trećoj minuti nastavka pogodak. Zakazala je obrana koja nije izašla u blok. Nakon pogotka smo pokušali nešto promijeniti, ali nije bilo ni sreće ni znanja – poručio je Mršić. (novi list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here