Home Sport Rubčić: Samo su Hajduk i Dinamo bolji od naše ekipe!

Rubčić: Samo su Hajduk i Dinamo bolji od naše ekipe!

915
0

Obično su igrači ti koji treneru sapunaju dasku, na njegova leđa prebacuju odgovornost za – neuspjeh. Robert Rubčić je drugi put otkako je preuzeo kormilo javno poručio igračima, ako ne promijene odnos prema igri – više neće biti trener.

– Prvi je to put bilo nakon poraza od Intera na Kantridi. Dvije iste utakmice. Sada, prije Šibenika, kao i onda uložili smo toliko truda, odricanja, vjerovali da je došao trenutak za iskorak, a na terenu sam otkrio – mekušce – govori Rubčić.

Kakvu reakciju očekuje otac Rubčić nakon što je zaprijetio “zločestoj djeci”?

– Da se probude i zajednički nešto napravimo. Jer, potencijala ima. Ponavljam, samo su Hajduk i Dinamo bolji od nas. Ali, samo ako igrači shvate da zeleni travnjak nije Korzo.

U protivnom ćete zaista otići, bez obzira što je predsjednik Ivan Vanja Frančišković jasno rekao da se neće ništa dogoditi i ako, nedajbože, izgubite u nedjelju od Varteksa?

– Razgovarao sam s predsjednikom. Ako ne bude ozbiljnosti i profesionalnosti, otići ću. Nema te podrške koja može sačuvati trenera nakon dva, tri poraza zaredom. Ne želim izgorjeti s amaterskim pristupom igrača. Mogu potjerati nekoliko igrača, ali to nije rješenje. Takve se drakonske mjere nikada nisu pokazale dobrima. Igrači će ostati, ja ću otići u povijest, ako ne bude rezultata. Ponavljam, kvaliteta postoji, dobro smo radili. Pretočit ćemo to u – rezultat.

U ovo doba prošle godine predsjednik je bio Ježić a trener Dalić, na računu je bilo 1,000.000 eura od prodaje Pamića. Sada je blagajna prazna. Jesu li igrači nezadovoljni zbog neisplaćenih dugova?

– Nije to problem. Mislim da nemaju razloga za financijsko nezadovoljstvo. Dobili su 90 posto onoga što im pripada.

Rubčić je progutao svoju izjavu iz prosinca prošle godine, kada je rekao da mu treba nekoliko igrača – pojačanja. Prilagodio se situaciji financijskoj. Je li mu žao?

– Nije. Iako da mogu danas bih doveo stopera, desnog bočnog i zadnjeg veznog. Ali teško je pronaći kvalitetnog igrača.

Još uvijek vjerujete u osvajanje četvrtog mjesta?

– Apsolutno. Rekao sam to i dok je Ivančić bio trener.

Najavljivali ste raskošni nogomet. Napadačku igru. Nije li sastav s Fernandezom, Anasom Sharbinijem i Štrokom previše umjetnički a manje defenzivno odgovoran?

– Oni jamče kreativnost u rješavanju utakmice. Ali nedopustivo je da pojedinci u fazi obrane igraju – skrivača. U obrani imamo četiri iskusna igrača, plus jednog defenzivnog veznog, dovoljno da se obranimo od trojice napadača, ako ostali trče umjesto da hodaju.

Ipak, na sve tri proljetne utakmice obrana je bila lošiji dio momčadi?

– Slažem se. Stojimo daleko od igrača. Nismo agresivni, suparnika pustimo da razmišlja… S takvim pristupom ne može se igrati ni Treća liga. Doći će do nekih promjena. Ali neću odstupiti od svoje filozofije – rekao je Rubčić. (jutarnji.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here