Home Sport Rukomet: Zamet – Dubrava 34:29

Rukomet: Zamet – Dubrava 34:29

1825
0

Dvorana »Dinko Lukarić«. Gledatelja: 300. Suci: Jurinović (Zadar), Mrvica (Biograd na Moru).
ZAMET: Bobanović, Uzelac 4, Hrvatin 10 (2), Černeka 3, Kozina, Čosić 7 (1), Prokopić, M. Horvat 2, Karabatić, Sekulić 5, Kružić 2, Vidović, Erstić, Tandara 1.
DUBRAVA: Martinović, Škrlec, Brnas 4, Tokić, Šokičić, Zovko 2, Kovačević 7, Bumbak, Ribić 2, H. Horvat 5 (3), Borovac 2, Gotovac 1, Vida 1, Šandrok 5.
Sedmerci: Zamet 4 (3), Dubrava 4 (3). Isključenja: Zamet 6 minuta, Dubrava 10 minuta.
Rukometaši »Zameta« zadovoljni su napustili dvoranu »Dinko Lukarić« na Kozali, nakon što su sinoć s Dubravom osvojili planirane i priželjkivane bodove u prvom prvenstvenom kolu. Premijera pred dosta dobro popunjenim gledalištem je imala dva lica, prvo u kojem je »Dubrava« Riječane držala u šahu i drugo lice u kojem su Zamećani dominirali i hrlili ka startnim bodovima u prvenstvu.
U početnim se minutama, naime, »Dubrava« rastrčala po terenu kraj dosta ukočenih i nervoznih Zamećana, koji su igrali skoro kao bez obrane, pa je za nepunih pet minuta na semaforu bilo 6:2 za goste. Domaćini su uskoro u igru pred gol poslali Karabatića, potom su se posvetili puno više čuvanju prilaza svojih vratiju i do poluvremena su potpuno deklasirali Zagrepčane. Zamećani su, naime, u tih preostalih 25 minuta zabilježili mini skor od 16:8. Ulaskom Čosića raspoloženi Uzelac efikasni Hrvatin i ostali su dobili novi poticaj, a Černeka je u 15. minuti prepolovio zaostatak na 11:9. Uskoro su strijelci Čosić i Uzelac za domaću seriju od 3 gola i prvo izjednačenje 11:11. U završnici poluvremena zametska obrana je za Zagrepčane postala neriješivom enigmom. Riječani, naime, nisu primili gol čak 10 minuta, a postigli su četiri pogotka, pa su na poluvrijeme otišli vodstvom 18:14.
U drugom poluvremenu je došlo do malog opuštanja pa su sredinom tog dijela igre gosti pogocima Hrvoja Horvata iz sedmeraca prišli na samo 22:21, poslije serije od tri uzastopno postignuta gola. Isti razmak bio je u 49. minuti golom Ribiča, ali je »Zamet« pravodobno reagirao da ne bi došlo do pretjeranih uzbuđenja u nastavku. Riječani su se odvojili golovima Sekulića i Hrvatina u 55. minuti na 30:25 i sve dileme su nestale. Gosti su pokušali čak i košarkaškim presingom, ali su bodovi ostali na Kozali s konačnih i uvjerljivih 34:29. (novi list)

Previous articleOd šlepanja automobila do dva mjeseca u zatvoru
Next articlePočinje petodnevna manifestacija Maslina expo 2008.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here