Home Vijesti Rusi se žalili na gruzijskog taksistu jer je puštao ukrajinsku glazbu, on...

Rusi se žalili na gruzijskog taksistu jer je puštao ukrajinsku glazbu, on ih – ostavio usred “selendre”

146
0

U petak je porota na gradskom sudu u Rustaviju oslobodila taksista da je oteo dvoje putnika koji su govorili ruski. Vozač je tvrdio da je do sukoba došlo kada je odbio isključiti ukrajinsku glazbu koja je svirala na radiju.
Amiran Bokuchava, taksist, optužen je da je 11. travnja 2022. oteo i nezakonito lišio slobode dvoje govornika ruskog jezika – Rusa i Litvanca.

Njegov odvjetnik, Irakli Chomakhashvili, tvrdi da je Bokuchava, nakon što je pokupio dvoje putnika iz međunarodne zračne luke u Tbilisiju, zamoljen da govori na ruskom i da isključi ukrajinsku glazbu koja svira na radiju.

Odvjetnik tvrdi da je vozač to odbio, te da je potom putnike ostavio na prijevoju Gombori, oko 60 kilometara sjeveroistočno od zračne luke.

Međutim, u petak je Ured glavnog tužitelja objavio proturječnu izjavu dvojice tužitelja, koji tvrde da su pozvali taksi koristeći Yandex. Po dolasku u hotel u kojem su planirali odsjesti u središtu Tbilisija, vozač je tražio uplatu od ₾195 (68 USD) umjesto ₾23 (8 USD) navedenih na prijavi.

Prema tužiteljima, kada su predložili rješavanje spora s policijom, Bokuchava je zaključao vrata, odvezao ih prema Gardabaniju, jugoistočno od Tbilisija, i zatražio isplatu od ₾500 (175 dolara) u zamjenu za njihovu slobodu.

U priopćenju tužiteljstva dalje se navodi da su putnici iskočili iz automobila na putu do tamo. Taksist je potom izbacio njihove stvari i pobjegao s mjesta nesreće.

Bokuchava je stavljen u preventivni pritvor dva dana nakon incidenta.

Chomakashvili je potvrdio da je svih 12 porotnika u slučaju oslobodilo njegovog klijenta te da ne vjeruju verziji priče tužitelja, jer je ‘potvrđeno da su stražnja vrata bila otključana i da su imali mobitel’.

Presuda je pravomoćna; jer se u gruzijskom zakonodavstvu na oslobađajuću presudu porote ne može uložiti žalba.

Prema Chomakashviliju, Bokuchava bi mogao biti osuđen na sedam do deset godina zatvora ako bi bio proglašen krivim.

‘Danas smo u ime naroda pobijedili ruski imperijalizam’, napisao je odvjetnik na Facebooku.

Previous articlePrvi dan Vladinih mjera: Trgovci s polica povukli šećer i ulje, pile u komadu se prodaje na crno!
Next articleOslobođenje Izyuma pitanje sata, Rusi bježe preko rijeke!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here