Home Vijesti Rusi srušili veliku branu kod Hersona, počela evakuacija!

Rusi srušili veliku branu kod Hersona, počela evakuacija!

238
0

Južno zapovjedništvo ukrajinskih snaga jutros je objavilo da su ruske su snage srušile branu Nova Kakovka. “Razmjeri uništenja, brzina i količine vode, kao i vjerojatna područja poplave se trenutno razjašnjavaju”, objavilo je zapovjedništvo na svojoj Facebook stranici.

Ruski i ukrajinski korisnici društvenih mreža su rano jutros opširno izvještavali da je brana uništena. Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvještaje.

Oleksandr Prokudin, ukrajinski guverner regije Herson, objavio je video na Telegramu u kojem kaže da će kao rezultat štete na brani Nova Kakhovka “voda doseći kritičnu razinu za 5 sati” i da je evakuacija započela.

Kako je izvijestio Oleksandr Prokudin, lokalni stanovnici već su počeli evakuirati iz opasnih područja. Potvrdio je da su Rusi srušili Kakovku i pozvao ih da što prije napuste opasna mjesta.

Ogromna brana Nova Kakhovka, koja blokira rijeku Dnjipro uzvodno od KHhersona, gdje ukrajinske snage napreduju, posljednjih je tjedana stekla vitalnu stratešku važnost. Od listopada prošle godine, Rusija i Ukrajina su više puta optužile jedna drugu za planiranje rušenja brane eksplozivima, što bi poplavilo veliki dio područja nizvodno i vjerojatno prouzročilo veliku razaranja oko grada Hersona.

Previous articleLivaja se nakon teških uvreda ispričao dječaku kojeg je pogodio loptom
Next articleVIDEO: Pogledajte sukob Marka Livaje s gledateljem na Rujevici

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here