Home Kolumne Ruža ministrica Policije?

Ruža ministrica Policije?

1272
2

“Nije im lako jer se od njih jako puno očekuje, a jako malo im se daje. Ovdje su policajci prepušteni sami sebi, želim im pokazati da bar netko misli na njih.”, Riječi su to predsjednice Hrvatske stranke prava Ante Starčević i buduće europarlamentarke Ruže Tomašić, “elementarne nepogode” kako ju je nazvao premijer Zoran Milanović, koja je zasad prva u predizbornoj kampanji otvorila pitanje rada i uvjeta rada naše Policije.
A ona dobro zna što govori jer je nakon što je kao mlada emigrantica iz Jugoslavije koja je u Kanadi počela zarađivati prodajom pečenih pilića, da bi potom bila prometna policajka na motoru, te naposlijetku s najvišim ocjenama završila Policijsku akademiju!

“Kad policajac nekoga zaustavi, mora misliti je li to nečiji sin, nečija kći, supruga ili nekakav političar, a znamo kako se lako ovdje gubi posao. Jedan policajac nikad ne bi smio razmišljati na takav način, ali na žalost u Hrvatskoj je to tako i to treba promijeniti. Struka zna što treba i kako”. Ovako je Tomašićka opisala, po svojem viđenju, svakodnevne probleme naših policajaca i ponudila rješenje.

I, doista policijski je posao u Hrvatskoj izuzetno složen i težak, a pogotovo onih koji su u svakodnevnom kontaktu s ljudima na terenu, a za svoj su posao i jako potplaćeni u odnosu na druge zemlje Europske Unije.
Hoće li se poboljšati status policajca, te časne i odgovorne dužnosti u svakoj državi, ovisi možda i o sljedećim parlamentarnim izborima. Naime, Ruža Tomašić je najavila da bi željela biti ministrica Policije. (Giancarlo KRAVAR)

Previous articleVIDEO: Iz derbija u derbi
Next articleVedrana Rudan: Otvoreno pismo ministru financija Slavku Liniću

2 COMMENTS

  1. Ona može biti samo šefica Gestapa u nekoj novoj NDH…Sramotna je činjenica kako i vi prenosite izjave osobe (bez obzira što je nedavno izabrana u Evropski parlament, uostalom i Hitler je izabran na izborima) koja je inače sklona davanju fašističkih izjava.
    O Milanoviću se s razlogom može govoriti razne loše stvari, ali je njegova definicija Ruže Tomašić kao “elementarne nepogode” ispravna, rekao bih čak i blaga.

  2. Jedina političarka koja je nešto konkretno napravila izlažući pritom i svju obitelj razotkrivši narko bossa na Korčuli. Ovi svi ostali su samo mlatitelji prazne slame i poslušnici PR agencija nebi li što duže mlatili praznu slamu dok ih njihovi birači sa obožavanjem gledaju i imaju razumijevanja za njihovu nesposobnost. Nakon 12 godina vidi se da je nažalost F.T. bio u pravu kada je ondašnju oporbu , a današnju vlast, nazvao vragovima raznih boja i stokom sitnog zuba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here