Home Vijesti Ryanair spaja Rijeku i London?

Ryanair spaja Rijeku i London?

1628
1

Ryanair, najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik, mogao bi već od početka iduće godine letjeti za Zračnu luku Rijeka, o čemu se konačna odluka očekuje do kraja rujna. Naime, na inicijativu Grada Rijeke krenulo se u pregovore kojima bi trebala po prvi put biti uvedena zračna linija ovog avioprijevoznika i to na liniji Rijeka (Krk) – London (Stansted), a što će ovisiti o tome hoće li se u financiranje takozvanih troškova reklamiranja na Ryanairovim web-stranicama uključiti kvarnerski hotelijeri, turističke zajednice te suvlasnici Zračne luke Rijeka. Cijena oglašivanja, koje za dolazak uvjetuje Ryanair, je 35 tisuća eura mjesečno, piše današnji Novi list.

    Cijela priča pokrenuta je u travnju prilikom službenog puta riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela u Irsku.
    – Stjecajem okolnosti sam tada došao u kontakt s vodećim ljudima Ryanaira i izrazio naš interes da njihovi zrakoplovi lete za Zračnu luku Rijeka. Nakon tog neformalnog susreta ubrzo je stigla i službena ponuda Ryanaira, međutim, za ovu sezonu je bilo kasno bilo što ugovarati. Sada se pregovara da bi već od početka godine krenuli letovi, za sada se računa dva leta tjedno, možda i iz dvije destinacije, no još smo u fazi poslovnih pregovora tako da se broj letova i destinacija iz koje će Ryanair letjeti još može promijeniti, napominje Obersnel.

    Sam plan raspodjele troškova je odradila Turistička zajednica grada Rijeke u kojoj napominju kako bi odgovori zainteresiranih strana o tome hoće li sudjelovati u ovom aranžmanu trebali dobiti do početka rujna, odnosno do kraja tjedna, nakon čega bi se prema Ryanairu moglo nastupiti s konkretnim odgovorom.

    U Zračnoj luci Rijeka ovaj su projekt pozdravili. Mario Pašćenko, direktor Zračne luke kazao je kako projekt treba podržati jer bez novih avioprijevoznika nema otvaranja novih tržišta, odnosno vraćanja nekih starih kao što je upravo britansko. Inače, riječka Zračna luka ovu turističku sezona imala je desetak letova manje, što je dovelo do smanjenja prometa od tridesetak posto. Procjene su da će kroz zračnu luku na Krku ove godine proći oko 120 tisuća putnika.

Opatija će sufinancirati projekt
   
    Nakon što je to učinila Turistička zajednica grada Opatije, i opatijsko je Gradsko poglavarstvo odlučilo sufinancirati projekt za koji bi Grad Opatija na godišnjoj razini trebao izdvojiti 8.750 eura. Prilikom donošenja odluke o podupiranju projekta naglašeno je kako je u interesu Opatije, kao turističke destinacije, da krčki aerodrom proradi.
    – Udio avionskih gostiju u Opatiji je dva posto, pa ovo može biti nada da će taj postotak porasti – zaključio je gradonačelnik Opatije Amir Muzur.

1 COMMENT

  1. Bez zracnog prijevoza nema kvalitete,bolji gost se sigurno nece drmuckati u automobilu da bi dosao na more.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here