Home Najnovije SDP=HDZ: Bratić Luke Denone u upravi državne tvrtke

SDP=HDZ: Bratić Luke Denone u upravi državne tvrtke

1620
4

Vlada Jadranke Kosor imenovala je nedavno u upravu tvrtke Autocesta Rijeka – Zagreb Željka Denonu, člana SDP-a. To je jedini slučaj da je član stranke koja je najljući suparnik HDZ-u imenovan u upravljačke strukture nekog od državnih ili javnih poduzeća. Njihove su uprave poslije dolaska na vlast hadezeovci počistili od pripadnika drugih stranaka koje nisu bile dio njihovih koalicija ili nisu imale pokroviteljstvo nekog utjecajnog pripadnik vladajuće koalicije.


Luka Denona

Imenovanje esdepeovca Denone u upravu ARZ-a velik je presedan, a iza toga su, tvrde upućeni, skriveni dogovori nekih čelnika SDP-a i HDZ-a o njihovim osobnim interesima iako u javnosti njihove stranke odaju sliku da su u nepomirljivu sukobu. Denona je bratić SDP-ova zastupnika Luke Denone, a u prijateljskim je vezama s još utjecajnijim članom te stranke, Slavkom Linićem. On je u upravu ARZ-a trebao biti imenovan prije nekoliko mjeseci, no to je bilo zaustavljeno, doznajemo, zbog istraga koje su se vodile protiv njega. Dosad je bio direktor Sektora za prateće i uslužne objekte u ARZ-u i na tom se položaju održao svih godina vladanja HDZ-a, tvrde naši izvori, zahvaljujući zaštiti riječkih esdepeovaca. Upućeni u poslovanje ARZ-a kažu da je toj tvrtki nepotrebno imati člana uprave za tehničke poslove, a na to je mjesto imenovan Denona, jer je ARZ sagradio autoceste koje je trebao. Pri tome ističu i da je Denona, kojem su 54 godine, tek nedavno diplomirao na riječkom Građevinskom fakultetu.

Denona pak kaže da njegovo članstvo u SDP-u nema nikakve veze s imenovanjem u upravu ARZ-a iako priznaje da je vjerojatno jedini član te stranke u upravi javnih i državnih poduzeća koja kontroliraju HDZ i njegovi koalicijski partneri. Nije imenovan lani jer kaže da su protiv njega neki zaposlenici pisali anonimna pisma premijerki, Božidaru Kalmeti i policiji. Istraga o njegovoj imovini i poslovanju nije pronašla ništa.

“Zavrijedio sam svoje imenovanje poštenim radom. Gluposti su tvrdnje da sam nečiji čovjek”, kaže Denona.˝ Dodaje da nije bilo intervencija da ga se zaštiti od smjene iako priznaje da ga je Korpar htio smijeniti. No sukob je izbio zbog neslaganja oko posla, ali je Korpar prihvatio njegovo mišljenje i sve su izgladili. Denona priznaje i da je bratić Luke Denona i već 18 godina Linićev prijatelj, ali tvrdnje da ga oni štite i guraju u ARZ-u smatra izmišljotinama. Na tvrdnje da ARZ-u ne treba član uprave za tehničke poslove kaže da se vode pregovori kako bi ARZ preuzeo izgradnju autoceste Rijeka – Žuta Lokva, koja je sad pod HAC-om, te da pod tehničke poslove spada i održavanje. Ukidanje mjesta direktora POU-a objašnjava racionalizacijom radnih mjesta. (večernji list)

Previous articleŠkoda pokupila motociklista kod Rešetara
Next articleFOTOGALERIJA: Zagrebački prosvjednici i Riki – solo prosvjednik sastali se na Krčkom mostu!

4 COMMENTS

  1. A koje su kvalifikacije i obrazovanje obojice gospode Denona? Za ovog poznatijeg znamo samo da je podoban potrčko, a ovaj drugi? Da nema politike i njihovih mecena ne bi im nitko dao ni nacrtanu ovcu čuvati…

  2. Teško ti završit faks kod nas, svi profesori su intelektualne nule koje se grebu od države za plaću pa onda svakom političaru ližu dupe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here