Home Sport Šehić sve dalje od Rijeke

Šehić sve dalje od Rijeke

1054
0

Asim Šehić još uvijek spada u rubriku potencijalnih pojačanja »Rijeke«. Nakon što je direktor »bijelih« Robert Rubčić u srijedu u poslijepodnevnim satima napadaču »Slaven Belupa« izložio uvjete suradnje, započela je igra iščekivanja hoće li nekadašnji napadač »Istre«, ljubljanske »Olimpije« i »Xamaxa« prihvatiti ponudu. Rubčić očito nije voljan previše čekati i trpiti nećkanje, štiteći ugled kluba sportski direktor »Rijeke« neće dovijeka imati strpljenja.

    – Šehiću smo izložili naše uvjete, a on je odgovorio zahtjevima koje mi ne želimo ispuniti. Pritom treba napomenuti da je tražio više nego što dobiva u »Slaven Belupu«, što definitivno ne možemo prihvatiti. Dali smo mu rok u kojem mora odlučiti hoće li prihvatiti našu ponudu ili neće i ako se uskoro ne javi, od posla neće biti ništa. Šehić je dobar igrač, ali ne toliko da nas može ucjenjivati. Osim toga, ne želimo njegovim dolaskom pod svaku cijenu zatvarati vrata mladim igračima poput Križmana – kaže Rubčić, napomenuvši da je Šehićevo predomišljanje jedini problem u jednom fino smišljenom poslu u kojem bi »Rijeka« i »Slaven Belupo« trampili igrače, Koprivničani bi dobili Nikolu Šafarića, a Riječani Asima Šehića. Tri strane u poslu su zadovoljne ponuđenim, čeka se još jedino Šehić. Njegovim dolaskom trener Ivančić bi dobio nekoliko novih opcija u napadu budući da Šehić može igrati i kao drugi napadač uz Ahmada Sharbinija ili Alena Škoru, što je profil igrača kakvoga »Rijeka« trenutačno ipak nema. Osim toga, brzonogi Bosanac s hrvatskom i BiH putovnicom može zaigrati na mjestu desne polušpice, za koje konkuriraju Igor Novaković i Nedim Halilović.
    Sve to je za sada ipak tek moguća budućnost, trener Ivančić u ovom trenutku ima važnijih problema budući da se bliži susret protiv »Croatije Sesvete«. Kao što je poznato, Ivančić osim napadača traži i veznog igrača, no čini se da od ove želje, koja se pojavila nakon što je momčad napustio Šafarić, neće biti ništa.

    – Ako se pojavi netko dobar, uzet ćemo ga, ali u ovoj fazi prijelaznog roka je već teško naći kvalitetnog igrača. A sigurno nećemo dovoditi nekoga na silu – kaže Rubčić.
    Ivančić je zato dobio pojačanje u obrani u liku Darija Dabca, iskusnog Senjanina koji je jučer potpisao ugovor »jedan plus jedan«. Dabac će konkurirati za pozicije stopera i lijevog bočnog u formaciji s četiri braniča.

    Dok je američki napadač Roland Erlichman na putu kući, Argentinski veznjak hrvatskog porijekla Geronimo Viskovich (21) ipak bi se još neko vrijeme mogao zadržati u Rijeci. Čelništvo s Kantride proslijedilo ga je na Krimeju u ruke treneru Borisu Pučiću, gdje će se pratiti njegov razvoj. Dio momčadi više nije još jedan mladi napadač, Dražen Pilčić, koji se oporavio od ozljede, ali na Kantridi nisu zainteresirani za njegove usluge. Donedavni junior »Rijeke« sreću će najvjerojatnije potražiti u »Pomorcu«. (Novi list)

Previous articleLjeto na Gradini
Next articleUSKOK: Dr. Šimić je iskorištavao strah i krajnju nuždu ljudi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here