Home Vijesti Selce: Dvadesetogodišnja djevojka prijavila silovanje na plaži

Selce: Dvadesetogodišnja djevojka prijavila silovanje na plaži

348
0

Dio plaže »Poli mora« u Selcu jučer je bio zatvoren policijskim trakama nakon što je 20-godišnja djevojka prijavila da je tijekom noći na tom mjestu bila žrtva silovanja. Policija je odmah krenula u rasvjetljavanje užasa kojeg je djevojka preživjela. Nesvakidašnja slika policijom »okupiranog« kupališta u srcu ljetne sezone nije mogla proći nezapaženo pa se vijest o napadu na djevojku proširila poput munje. No, kriminalistička obrada na kraju nije završila podnošenjem kaznene prijave.Naime, prema riječima glasnogovornice PU primorsko-goranske Mirjane Kulaš, obavljeni su policijski izvidi temeljem kojih se za sada ne mogu potvrditi navodi djevojke.– Izuzeti su tragovi i poslani na vještačenje, a o svim činjenicama će se posebnim izviješćem izvijestiti i Županijsko državno odvjetništvo, rekla nam je glasnogovornica Kulaš.

Osim da je 20-godišnjakinja prijavila silovanje koje se prema njezinim riječima dogodilo oko 3.30 sati, policija zbog zaštite privatnosti žrtve nije željela otkriti niti jedan detalj prijave, što je inače uobičajen postupak kad su u pitanju seksualni delikti. Neslužbeno smo uspjeli saznati da djevojka koja je prijavila silovanje nije s crikveničkog područja. Budući da silovanje prema svemu sudeći u ovoj fazi nije dokazano, čini se da će eventualni nastavak kriminalističke obrade ovisiti o rezultatima vještačenja tragova. No, i na to će biti potrebno pričekati nekoliko dana.

Prigodom dolaska na mjesto na kojem se, prema prijavi djevojke, dogodio seksualni delikt, jedini raspoložen za davanje izjava bio je koncesionar plaže »Poli mora« Miroslav Mesaroš. On je, dakako, upoznat s činjenicom da se na njegovoj plaži u noći na utorak nešto dogodilo.

– Prve informacije dobio sam od čuvara plaže koji me nazvao u pet ujutro. Međutim, što se točno dogodilo ne znam. On ništa nije vidio, i ja mu vjerujem, a policija me uopće nije kontaktirala. Znam da postoji više načina seksualnog zlostavljanja, ali, gotovo je sigurno, zapomaganja, glasnog dozivanja pomoći ili bilo kakve buke nije bilo, jer bi čuvar plaže to čuo i reagirao. Ovako, ustvari, uopće ne znamo što se na plaži zbilo, izjavio je Mesaroš. (Novi list)

Previous articleVesna Pisarović Jazz Quartet na Trsatskoj gradini
Next articleOpatijski gradonačelnik platio 400 kuna kazne zbog prebrze vožnje

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here