Home Kolumne Sexpertiza by Marija A.Štrajh: BLAGAJNICA

Sexpertiza by Marija A.Štrajh: BLAGAJNICA

346
0

Baš bih bila blagajnica, ali me nitko neće. Nema gore stvari od javnog života gdje svi bulje što radiš, komentiraju i sude. I kad se odmaknes, odmah misle da si, jer su potajno čekali tvoju propast, iako priča može biti drukčija ali to nikoga ne zanima. Obicnjake ne zanima osobnost samo onako kako mediji pakiraju. Nikoga ne zanima istina, samo križ.
I kad ćeš propasti. I nema ljepše od mediokriteta koji likuje i ogovara. Oči zrcale, maska pada.

Život mediokriteta je toliko prazan da se bavi životom osoba koje riskiraju jer sami se nikad ne bi usudili pa čak niti posuditi novac iz tuđe blagajne. A neki od njih stvaraju bajke i lovačke priče u nedostatku zivota. A Život ide.
I ta dva svijeta se mogu splesti – samo na blagajni. Blagajnica ima okvir i plaću, tv voditeljica rizik i promjenu. Prvu nije briga kako izgleda, drugoj je to presudno za posao. Frajeri će blagajnicu napumpati pa će imati opravdanje za debljinu i zapuštenost, druga će imati prilike od klošara, kriminalaca do tajkuna i patiti će kad najebe. I kad je svi razapnu.
Prva će pljuvati po drugoj, a druga to neće niti znati. I kad druga želi biti kao prva, neće moći jer svi su vidjeli te njene slike. A blagajnica neće moći biti kao druga jer je nitko ključan neće primijetiti. Prva mora pješke računati kusur, a druga će ga primiti u trosenju. I tako će ostati zauvijek.
Jedna će misliti da živi, a druga će živjeti punim plućima pa makar ostala bez svega.
Diskusija o postenju pada u vodu jer ne možeš biti pošten i jeben. O moralu također, jer crnu kroniku više pune mediokriteti koji puknu nego bilo koja javna osoba s crvenog tepiha. I to je mediokritetu jedini način okusiti slavu i show u zabokrecini svakodnevice i suzdržanih emocija i potajne mrznje koje ipak nekad eskaliraju.

Previous articleKicker: Novi broj, nova prilika za Hrvata!
Next articleNikolina Ristović: Moram sačuvati vlastito zdravlje, razum i nevino dijete

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here