Home Vijesti Šimić: Sve su mi namjestili!

Šimić: Sve su mi namjestili!

1313
0

‘Nisu mogli podnijeti da Hrvat iz Sarajeva bude na čelu klinike. Novac od pacijenata nisam uzimao, sve je upakirano da me se riješe. I evo me, stigao sam u rodni grad’, kazao je Ognjen Šimić.

Kako piše današnji Novi list, prema najnovijem razvoju događaja, navjerojatnije je da bi osuđeni kardiokirurg dr. Ognjen Šimić u konačnici kaznu mogao izdržavati u BiH! Za osuđenikom je raspisana međunarodna tjeralica i traži se njegovo izručenje u Hrvatsku gdje bi trebao izdržavati devetogodišnju kaznu. No po vijestima iz BiH to će biti vrlo teško jer se otkrilo da Šimić ima i bosansko državljanstvo što je dosad krio čuvajući to kao rezervnu varijantu, bude li proglašen krivim.

    Zasad se prvo treba riješiti pitanje hrvatskog zahtjeva za izručenjem. Bude li odbijen (što je lako moguće), hrvatsko pravosuđe će vjerojatno posegnuti za drugom varijantom i po međunarodnim ugovorima tražiti tzv. »priznavanje strane odluke« po kojoj bi Šimića trebalo u zatvor staviti bosansko pravosuđe, na osnovu presude u Rijeci. On bi u tom slučaju kaznu trebao izdržavati u Bosni. Što će od toga biti saznat ćemo kad se postupak dalje razvije. (foto: cropix)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here