Home Vijesti Sin s ustaškom zastavom zajedno s ocem tukao policajca, mještanin: ‘Ne želim...

Sin s ustaškom zastavom zajedno s ocem tukao policajca, mještanin: ‘Ne želim im se zamjeriti!‘

209
0

Dino Sušec, Patrik Blažin i Dean Copan, trojac je osuđen za isticanje ustaške zastave na utakmici između Hrvatske i Latvije na riječkoj Rujevici. Sva su trojica iz Općine Trnovec Bartolovečki u Varaždinskoj županiji, niti 10-ak kilometara udaljene od grada Varaždina, prenosi Jutarnji list.

Općina Trnovec Bartolovečki diči se ubrzanim infrastrukturnim razvojem, ima industrijsku zonu s jakim firmama i sve više imućnijih Varaždinaca seli u tu općinu i gradi urbane vile.

Dino Sušec, najistaknutiji je od trojice uhićenih zbog oca, jakog lokalnog HDZ-ovca. Otac i sin zajedno su sudjelovali u tučnjavi u kojoj su ozlijedili policijske službenike. Obojica pijani, što, kažu mještani Trnovca, nije rijetkost, izazvali su nered i razbijali inventar trnovečkog caffe bara Quatro, a po dolasku policije, fizički su se s njima obračunali. Jednog su policajca, pisalo je u izvješću, bacili na tlo i počeli ga gušiti, zbog čega je njegov kolega u zrak ispalio hitac upozorenja. Svi se pitaju kako bi, da nije bilo toga, završio ovaj incident na štetu službene osobe. Otac i sin odmah su po ispitivanju pušteni da se brane sa slobode, što također, vjeruju mještani, mogu zahvaliti očevom utjecaju.

– To je, čujemo, još na sudu, ali svi mi ovdje mislimo da se slučaj zavlači zbog veze s HDZ-om. Dosta je mjeseci prošlo, a to je napad na službenu osobu, policajce, sumnjam da u redovnoj proceduri ide tako sporo – kaže mještanin koji želi ostati anoniman. Ne bi se, dodaje, htio zamjeriti Sušecima.

– Pa tuku policajce i nikome ništa – zaključuje i čudi se da Ivan Sušec, unatoč napadu na policajce pred očevidcima nije već izbačen iz stranke. Osim što je općinski vijećnik u Vijeću u kojemu HDZ koalira s vladajućim Reformistima, Ivan Sušec je i v.d. predsjednika općinskog HDZ-a.

– Dok je trijezan, dobro je. Kad popije, postane agresivan – govore nam.

Osim što zajedno izlaze i rade nered, otac i sin Sušec zajedno i rade u obiteljskoj tvrtki Drvo Brusiona d.d.u Trnovcu.

Dino Sušec bio je oženjen u Vinogradima Ludbreškim, razveo se, s novom partnericom gradi kuću u rodnoj Zamlaci. Susjedi kažu da se kroz prozor građevine mogla vidjeti sporna zastava koja je visjela na zidu.

Dvojac koji je zajedno s Dinom Sušecom opružen za kršenje Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Patrik Blažin iz Zamlake i Dean Copan iz Šemovca, jednako kao ni on sam, nikad dosad nisu kupili ulaznice za derbije pod svojim imenom pa se sumnja u njihove motive.

Kako je već poznato, UEFA je protiv HNS-a pokrenula disciplinski postupak.

Previous articleŽena u Srbiji ubila muža i raskomadala tijelo. S kćeri ga bacila u šumu
Next articleOvo je trojka koja je unijela ustašku zastavu na Rujevicu, pojavila se snimka zastave na stadionu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here