Home Vijesti Sindikat obustavio pripreme za štrajk u 3. maju

Sindikat obustavio pripreme za štrajk u 3. maju

1225
0

Podružnica Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Brodogradilištu 3. maju obustavlja postupak priprema generalnog štrajka, jer je ispunjen glavni zahtjev sindikata i imenovana je nova Uprava Brodogradilišta, izjavio je jučer za Hinu povjerenik SMH u 3. maju Juraj Šoljić.  Sindikat, ističe Šoljić, podupire novu Upravu Brodogradiliša i predsjednika Uprave Željka Starčevića.

Nadzorni odbor Brodogradilišta 3. maj d.d. danas je jednoglasno opozvao dosadašnju Upravu i za novog predsjednika Uprave imenovao Željka Starčevića, a za članove Vladimira Jardasa, koji će bit zadužen za proizvodnju, i Edija Kučana, koji će skrbiti o pripremi proizvodnje u brodogradilištu.

Ostavku na mjesto članice i predstavnice radnika u Nadzornom odboru Brodogradilišta 3. maja na sjednici je podnijela Nada Jelinić Starčević, inače supruga novoizabranog predsjednika Uprave Brodogradilišta Željka Starčevića.

Nada Jelinić Starčević izjavila je da će je u Nadzornom odboru Brodogradilišta zamijeniti novi predstavnik radnika kada bude izabran, ali da će ona ostati na čelu Radničkog vijeća.

Nadzorni odbor Brodogradilišta 3. maja i novi predsjednik Uprave Željko Starčević danas su se, uoči sjednice Nadzornog odbora, sastali s potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Damirom Polančecom, koji je sudjelovao na savjetovanju o ekonomskoj politici Hrvatske u Opatiji.

Polančec je, naveli su iz Nadzornog odbora, obećao potporu Brodogradilištu pri ugovaranju gradnje brodova za domaće brodare i potporu za održavanje likvidnosti brodogradilišta. (Jutarnji.hr)

Previous articleRijeka – grad po mjeri feng shuija
Next articleRijeka u prometnoj blokadi: Od Orehovice do Turnića – 45 minuta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here