Home Tehnologija Singlica 1.1 – novo izdanje widget aplikacije za osobna računala

Singlica 1.1 – novo izdanje widget aplikacije za osobna računala

1730
0

U suradnji s Otvorenim radijom, Kreativni odjel objavio je novo izdanje popularnog widgeta Singlica za PC i Mac računala. U verziji 1.1 donosi jednostavnu i intuitivnu mogućnost glasovanja. Za sve koji “kasne na zabavu” – radi se o maloj besplatnoj desktop aplikaciji koja prikazuje naziv i izvođača glazbenog broja u eteru Otvorenog radija.
Widget Singlica uvršten je u Appleovu kolekciju “Amazing widgets” , a tu su i Softpedia preporuka i priznanje izdavača VIDI i Instituta Ruđer Bošković za inovaciju u visokim tehnologijama. Novim izdanjem pokušava se učiniti još jedan korak bliže pravom “web 2.0” iskustvu u kojem će korisnik imati “moć” da svojim glasom utječe na glazbeni odabir i prati rezultate glasovanja ostalih korisnika u stvarnom vremenu.

Za korištenje widgeta Singlica u PC verziji potrebno je imati instaliran Yahoo! Widget Engine (4.0) – program nastao iz shareware softvera “Konfabulator” koji je prvi popularizirao ideju widgeta. U izdanju za Apple Macintosh Singlica koristi integrirani sustav widgeta “Dashboard” za koji je potrebno imati Mac OS X 10.4 ili noviji.

Widget je raspoloživ za download putem web stranica Otvorenog radija (www.otvoreni.hr) ili na potpornom webu www.singlica.com na kojem je moguće pratiti glasove i top liste koje kreiraju sami korisnici Singlice. Podršku korisnicima pruža Kreativni odjel putem e-maila podrska@kreativni.hr.

O Singlici
Originalna Singlica jedan je od prvih hrvatskih widgeta uopće, a nastala 2006. godine u suradnji Otvorenog radija iz Zagreba i Kreativnog odjela iz Rijeke – poznatog po prvoj hrvatskoj advergaming igri – nagrađivanoj edukativnoj prometnoj simulaciji “Urban Jungle”. Originalna Singlica 1.0 bilježi preko 12,000 downloada do sada.

– Sve dodatne informacije o ovom projektu moguće je dobiti u Kreativnom odjelu – agenciji za tržišne komunikacije i multimedijsku produkciju. Kontakt e-mail je info@kreativni.hr ili telefon 051 323 636.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here