Home Sport Širi se hrvatska kolonija u Bundesligi, nije u Dinamu već tri godine,...

Širi se hrvatska kolonija u Bundesligi, nije u Dinamu već tri godine, a modri će na transferu zaraditi milijune!

427
0

Širi se hrvatska kolonija u Bundesligi. Prošle sezone su u njemačkom prvenstvu igrali Andrej Kramarić, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Marin Pongračić, Josip Stanišić i Kristijan Jakić, a u sljedećoj će broj Hrvata biti veći. Od ovog seksteta nitko nije otišao iz Bundeslige, došli su Bartol Franjić, Hrvoje Smolčić i Filip Uremović, a još jedan Hrvat je na pragu dolaska u njemačko prvenstvo, pišu Sportske novosti.

Naime, njemački Bild javlja kako je na pragu potpisa za Herthu Ivan Šunjić, 25-godišnji defenzivni veznjak koji je trenutno član Birminghama. On je na Otok otišao u ljeto 2019., za Birmingham odigrao 132 utakmice, a sada bi karijeru trebao nastaviti u Berlinu.

Nijemci ne špekuliraju o tome koliko će Hertha platiti za Šunjića, ali u svakom slučaju će u cijeloj priči dobro zaraditi i Dinamo. Naime, Modri su od Birminghama prije tri godine dobili odštetu od 8 milijuna eura, ali su prilikom prodaje u ugovor dodali klauzulu po kojoj u Maksimir dolazi 30% od sljedećeg Šunjićevog transfera.

Englezi će vjerojatno pokušati dobiti onoliko koliko su uložili, a u transferu od 8 milijuna eura, Dinamu bi pripalo 2,4 milijuna. Inače, Transfermarkt Šunjića procjenjuje na 4 milijuna eura, a kada bi Hertha platila toliku odštetu, zagrebački klub bi dobio 1,2 milijuna.

Previous articleKako mu je ovo uspjelo? Vozilom pao s kolnika na trotoar pa se zabio u zgradu!
Next articleNovi ruski fast food lanac “Ukusno i točka” pod teškim optužbama “Burgeri imaju noge kukaca a pecivo plijesni”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here