Home Vijesti Sisčanin jurio 201 km/h, Delničanin napuhao 2,9 promila!

Sisčanin jurio 201 km/h, Delničanin napuhao 2,9 promila!

479
0

Proteklog vikenda su na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedene pojačane aktivnosti u prometu u cilju suzbijanja prometnih prekršaja koji su najčešći uzročnici teških prometnih nesreća. Osim prekršaja koji se odnose na neprimjerenu i nedozvoljenu brzinu te prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, policijski službenici su nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige te mobitela u vožnji, kao i ostale prekršaje.

Tijekom akcije zabilježena su 293  prekršaja od kojih se 101 odnosi na prekoračenje brzine, 24 na vožnju  pod utjecajem alkohola, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i  21 prekršaj koji se odnose na uporabu mobitela u vožnji. Policijski službenici također su zatekli i pet vozača koji su upravljali vozilima prije prava na stjecanje, a tri su zatečena kako vozilima upravljaju za vrijeme izrečene zabrane upravljanja. Nadalje, utvrđeno je i deset prekršaja koji se odnose na upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima te 99 ostalih prekršaja.

Najviše je vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,5 i 1,0 g/kg njih 13, šest vozača je imalo koncentraciju između 1,0 i 1,5  g/kg. Petorici  vozača utvrđena je koncentracija iznad 1,5 g/kg, među kojima je i rekorder kojemu je na području Delnica izmjereno 2,9 g/kg.
Na auto-cesti Rijeka Zagreb, kod Zečevih Draga, 14. lipnja,  vozač osobnog vozila VW sisačkih registracijskih oznaka kretao se u smjeru Rijeke, brzinom od 201 km/h na mjestu gdje ograničenje brzine kretanja iznosi 110 km/h.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here