Home Sport Šivolija: Trener jamči zlato ili će raditi besplatno

Šivolija: Trener jamči zlato ili će raditi besplatno

293
0
Po povratku s odmora u Las Vegasu, Marija Šivoliju dočekalo je pregršt novosti. Prvo je propala njegova kandidatura za izbornika hrvatske boksačke reprezentacije, jer je Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza (HBS) odbacio i njegovu prijavu i onu zagrebačkog trenera Leonarda Pijetraja kao nepotpune, a potom je saznao za zanimljivi ponudu iskusnog ruskog trenera Vasilija Filimonova.

‘London je još daleko’

Ruski stručnjak ponudio je hrvatskom boksačkom olimpijcu jednogodišnju suradnju, tijekom koje jamči osvajanje zlatne medalje u poluteškoj kategoriji na Svjetskom prvenstvo u kolovozu 2009. godine u Milanu. A ako taj uspjeh ipak izostane, Filimonov za angažman sa Šivolijom neće tražiti nikakvu novčanu nadoknadu.

– Odlučio sam, idem na SP u Milanu. Pronašao sam motiv u Filimonovljevoj ponudi i vraćam se u ring. Milano je prvi cilj, jer se želim oprostiti s medaljom. Londonske OI su još daleko. No, nisam definitivno odustao od izborničkog mjesta – rekao je 27-godišnji Šivolija, dodavši da zbog priprema u Rusiji neće nastupiti na Europskom prvenstvu u studenome u Liverpoolu. 

Natječaj tek nakon SP-a?

Ostale hrvatske reprezentativce do SP-a u Milanu vodit će treneri Ivan Živković i Damir Lepoša, a navodno će tek tada biti ponovno raspisan natječaj za izbornika i to s “razblaženim” uvjetima. (Jutarnji list)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here