Home Mozaik Sjajan rezultat: Više od 1800 učlanjivanja u Gradsku knjižnicu Rijeka u jednom...

Sjajan rezultat: Više od 1800 učlanjivanja u Gradsku knjižnicu Rijeka u jednom danu!

1977
0

1U petak 11. 11. 2016. proslavi nacionalnog Dana hrvatskih knjižnica pridružila se je i Gradska knjižnica Rijeka koja je tom prigodom već povoljnu članarinu od 50 kuna snizila na 25 kuna. Akcija se je odvijala u svim odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka kroz cijeli dan kojeg je obilježilo izrazito ružno vrijeme i obilna kiša. Unatoč svemu samo taj dan u knjižnicu se je učlanilo čak 1849 građana što je značajno više nego 2013. godine kada je istu akciju iskoristilo 733 građana. Sjajan rezultat je još jedan dokaz da je čitanje omiljen način provođenja slobodnog vremena, raspirivanja mašte, kvalitetnog odrastanja, cjeloživotnog učenja.
Godišnja članarina u Gradskoj knjižnici Rijeka je 50 kuna te se pozivaju svi građani da iskoriste svakodnevnu i cjelodnevnu dostupnost knjižnice kroz mrežu odjela i ogranaka (Središnji odjel Palača Modello, Središnji odjel Filodrammatica, Narodna čitaonica, Dječji odjel Stribor, Ogranak Trsat, Ogranak Drenova, Ogranak Turnić, Ogranak Zamet), učlane se u knjižnicu i tako doprinesu razvoju Rijeke kao najnačitanijeg hrvatskog grada.
Sve to ne bi bilo moguće bez potpore medija. Gradska knjižnica Rijeka se zahvaljuje medijima koji omogućuju da pozitivne poruke o čitanju, korištenju knjižnice, društvenoj ulozi čitanja i knjižnice te programima redovno stižu do značajnog broja građana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here