Home Sport Sjajna Leona Popović stigla do drugog postolja u karijeri!

Sjajna Leona Popović stigla do drugog postolja u karijeri!

104
0

Hrvatska skijašica Leona Popović osvojila je drugo mjesto u finskom Leviju na drugom slalomu sezone Svjetskog skijaškog kupa. Pobijedila je Mikaela Shiffrin s 18 stotinki prednosti nad Popović. Druga hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić završila je na desetom mjestu.

Popović je prvu vožnju završila na petom mjestu, a u drugoj je odlučila skijati maksimalno agresivno. To joj se i isplatilo te je odskijala najbolju drugu vožnju danas i preuzela vrh s velikih 1.05 sekundi prednosti nad dotad vodećom Minom Fuerst Holtmann. Lena Duerr i Sara Hector je nisu uspjeli prestići, ali jest sjajna Mikaela Shiffrin, drugoplasirana iz prve vožnje, za ne tako velikih 18 stotinki.

Vodeća iz prve vožnje i jučerašnja pobjednica Petra Vlhova fantastično je krenula i u ovu drugu vožnju te je izgledalo kao da će nadmoćno pobijediti, ali je onda napravila veliku grešku zbog koje je izletjela sa staze i nije uspjela završiti utrku.

Tako je Popović dan prije 26. rođendana završila na drugom mjestu, a ujedno stigla i do drugog postolja u karijeri. Prvi put je to ostvarila u zadnjoj utrci prošle sezone u Soldeuu, gdje je također bila druga. Dodajmo da je u jučerašnjem slalomu Popović bila deseta.

Druga hrvatska predstavnica (19) također je odradila jako dobar vikend. Jučerašnjem devetom danas je dodala deseto mjesto. U prvoj vožnji bila je 11. tako da je popravila svoj plasman za jednu poziciju. Imala je 1.45 sekundi slabije vrijeme od Shiffrin.

Ovakvi rezultati od velike su važnosti za mladu hrvatsku skijašicu, koja je prošle sezone imala dosta problema s izlijetanjima i spajanjem dvije dobre vožnje. Sada je to uspjela napraviti dva puta u jednom vikendu.

Previous articleJakirovićeva smjena biti će jako skupa, evo tko će ga naslijediti
Next articleZvezdaš Đoković otkrio pod kojim uvjetima njegov sin može navijati za Partizan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here