Home Mozaik ‘Sjećam se kad su me ubili’ Dječak šokirao svojom tvrdnjom, sledit ćete...

‘Sjećam se kad su me ubili’ Dječak šokirao svojom tvrdnjom, sledit ćete se kad ga čujete kako priča o prošlom životu (VIDEO)

19
0

Slučaj dječaka Jamesa Leiningera jedan je od najpoznatijih slučajeva navodne reinkarnacije u povijesti. Naime, još kao dijete govorio je da se sjeća života i smrti pilota iz Drugog svjetskog rata.

– Avion gori, avion gori, mali čovjek ne može van – vikao je James u snu, kada je njegov zastrašujući vrisak probudio roditelje.

– Sve me podsjetilo na scenu iz filma Egzorcist. James je ležao na leđima, a rukama i nogama pokušavao se izvući iz nevidljive kutije – opisao je kobnu noć dječakov otac Bruce.

Ta je noć prethodila trogodišnjoj istrazi koja će uvjeriti Jamesove roditelje da je njihov sin reinkarnacija pilota koji je poginuo u Drugom svjetskom ratu. Jamesova će priča obići svijet devet godina kasnije u obliku knjige “Surviving Soul: The Reincarnation of a World War Fighter Pilot”.

Sljedećih tjedana 2000. Jamesove noćne more postale su intenzivnije i iscrpljujuće za dječaka. Počeo je izvikivati ​​svoje ime kao i imena poput Natoma i Corser itd. Danju je bio sasvim normalan i zaigran dječak koji je jedino pokazivao veliki interes za avione. U prodavaonici igračaka majka je pokazala Jamesu bombu postavljenu na maketu aviona.

– Mama, nije bomba, to je dodatni tank. Avioni tako mogu dulje letjeti, smireno je objašnjavao James majci.

Kako su se noćne more nastavile, roditelji su se ohrabrili i odlučili ispitati dječaka o stvarima koje govori u snu.

– Tko je “mali čovjek”? – pitala ga je majka.

Ja sam – odgovorio joj je. Na pitanje oca što se dogodilo s njegovim avionom, objasnio je da je bio pogođen i srušen.

– Oborili su ga Japanci, imali su veliko crveno sunce na avionima – odgovorio im je James.

Andreina majka spomenula je Bruceu mogućnost reinkarnacije, što je on ljutito odbacio. Jednostavno se nije uklapalo u njegov sustav vjerovanja.

“Tata, oborili su mi avion kad smo se borili za Iwo Jimu”

Dalje tijekom ispitivanja, James je objasnio roditeljima da je vozio zrakoplov Corsair koji je poletio s broda imena Natoma. Za Božić 2000. Bruce je svom ocu kupio knjigu o bitci za Iwo Jimu. Pomaknuo se i James se zaustavio na jednoj od fotografija.

– Tamo su mi srušili avion, tata – pokazao je James.

Dječakov otac pogledao je američku vojnu enciklopediju i shvatio da je nosač zrakoplova ‘The Natoma’ doista sudjelovao u američkoj invaziji na Iwo Jimu. Nakon što je dječak i tijekom dana počeo razgovarati s izmišljenim prijateljem kojeg je zvao Jack Larsen, Bruce je odlučio prekinuti sve. Naći će tog čovjeka, ako postoji, i sve će mu uskratiti.

I doista, Bruce je uspio doći do Larsena, ali ne i zanijekati priču koju je njegov sin stalno ponavljao otkako je progovorio. Larsen mu je rekao da je njegov prijatelj James Houston poginuo u eksploziji kada su Japanci oborili njegov avion. Bruce je provjerio registar žrtava Drugog svjetskog rata i pronašao ime Jamesa Houstona među 18 žrtava Natome.

Bruceove sumnje sada su bile utemeljene. Apsolutno se slomio onog trenutka kada mu je James sredinom 2001. rekao da ga je izabrao jer je znao da će biti dobar otac.

– Kako to misliš, gdje si nas izabrao, upitao je Bruce Jamesa.

– Pa na Havajima, u ružičastom hotelu pored plaže, tamo sam odlučio da ćeš me ti vratiti na ovaj svijet – odgovori dječak.

Andrea i Bruce tamo su proslavili petu godišnjicu braka, pet tjedana prije nego što je Andrea ostala trudna.

James je s vremenom otkrivao sve više detalja. Na pitanje zašto je svoje tri akcijske figure nazvao Billy, Leon i Walter, odgovorio je da su ga one dočekale kada je “došao u raj”. Bruce se ponovno vratio u knjigu umrlih i među 18 žrtava iz Natome pronašao imena Billyja Pillera, Leona Connera i Waltera Devlina, piše 24sata.hr.

Njegovi roditelji napokon su uspjeli doći do 84-godišnje Anne Houston, sestre Jamesa Houstona. Pokazala im je njegovu fotografiju, mladog pilota naslonjenog na avion Corsair. Mali James i Anna su se upoznali i ona se uvjerila da je on doista reinkarnacija njezina brata.

Dječak je na kraju i sam upoznao neke od preživjelih suboraca i vrlo brzo ih je prepoznao, iako je bio malo tužan jer su svi bili stari.

– Cilj moje istrage da otkrijem što se dogodilo s mojim sinom bio je dokazati da je sve to bila samo velika slučajnost. No, s vremenom sam se nečemu sve više približavao

Previous articleUhvatio suprugu i ‘prijatelja’ usred vruće akcije: Uletio s telefonom, snimka zagrmila društvenim mrežama! (VIDEO)
Next articleKupila je kuću iz snova, a onda ušla u kuhinju i sledila se: Ono što je pronašla ju je zaprepastilo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here