Home Mozaik SKA’N’BASS – koncert i party

SKA’N’BASS – koncert i party

445
0

Nakon uspješno odrađenih partyja/koncerata prošle sezone, SKA&BASS ponovno se vraća u Stereo Dvoranu! U petak, 24. 10. opet ćete imati priliku zaplesati na fuziju raznih urbanih stilova: drum’n’bass, ska, jungle, breakbeat, grime, dub, reggae, dancehall.

Ovog puta naglasak je stavljen na jungle/dancehall kombinaciju, a u Stereu nas čeka prava džungla!

MC Popay (ZG) dancehall/grime/jungle

Popay, kao dječak zdravih svjetonazora i stvaralačkih ambicija, dolazi nam iz Slavonskog Broda. Njegov put se, kao u većine intelektualno gladnih Hrvata, prije kojih desetak godina zaustavlja u Zagrebu. Dolaskom u Zagreb i upoznavanjem sa DJ Jin-Sanom kreće sa svojom raggamuffin karijerom u Kingstoned Crewu.

Za Kingston Records izdaje dva singla: “Reggae Zika” 2005., “Mijenja se klima” 2006., te njegov prvi album “Ovdje i Sada” koji je izašao u lipnju 2007. godine, prihvaćen dobro od publike i kritike. Izvršni producent albuma je Jin-San, a jake produkcijske snage zajedno sa njim čine i Pionear (producent Gentlemana), Tricky D, Koolade, Sleepgolfer i ostali. Od gostujućih MC-a mikrofonima ordiniraju M.I.S.T.E., Nightmare & Blunter, Ink & Target, te Edo Maajka u optimističnoj “To smo mi”.

Ako želite čuti dhall/ragga style na hrvatski način, nikako ne propustite Popaya. Popay će nam dati najaktualniju predodžbu o tome kako bi dancehall morao drmati guzice danas – “originalno i bez greške”!

KingstonED Soundsystem (ZG)
Jin-San jungle/grime/reggae
Sir Verbal jungle/drum&bass/reggae
Prince Shango reggae/rub-a-dub

Elementi jamajkanske glazbene kulture udaraju krucijalni temelj plesnoj kulturi današnjice što u našem podneblju biva na margini poimanja ili bolje rečeno, o tome se počelo pričati tek uslijed predane i postupne infiltracije od strane šačice domaćih DJ-a i MC-a: jungle, reggae, roots, dub i srodnih stilova na hrvatsku party scenu.

KingstonED Sound jedni su od “infiltratora” i svojim nastupima započinju 2003. kada je Jin-San otvorio Kingston reggae CD shop u Zagrebu. U sklopu shopa također djeluju i Kingston Records & Distribution. Soundsystem se sastoji od nekolicine DJ-a, selectora, i MC-a. KingstonED Sound nastupao je na mnogim glazbenim manifestacijama i festivalima, a neki od njih su Seasplash, Exit, Zagreb Winter Reggae Festival, Soča Riversplash…

Ravno iz Kingstona na SKA&BASS nam stižu Prince Shango, Jin-San i Sir Verbal. Prince Shango otvorit će party starim i dobro poznatim reggae hitovima, a nakon Popaya će nas Jin-San i Sir Verbal povesti na plesno i šareno jungle/drum’n’bass putovanje!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here