Home Vijesti Škverani imali pravo, Kovats nema novce za 3.maj

Škverani imali pravo, Kovats nema novce za 3.maj

919
6

Ono na što su mjesecima upozoravali predstavnici zaposlenika u 3.maju na kraju će se po svemu sudeći i dogoditi. Naime, jednostavnim pretraživanjem interneta došli su do podataka da je potencijalni kupac 3.maja u stečaju i nalazi se u još težoj financijskoj situaciji od škvera kojeg namjerava kupiti. U Vladi očito nije bilo niti jedne kompetentne ili zainteresirane osobe koja bi provjerila takve navode, a predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesna Pusić je škveranima čak poručivala da zbog otpora Mirku Kovatsu stvaraju antipoduzetničku klimu. Pokazalo se ipak da su u pravu – radnici. Pregovori između Ministarstva gospodarstva s vlasnikom A-teca Mirkom Kovatsem našli su se u slijepoj ulici i očito je sada kucnuo posljednji trenutak da Vlada i formalno odbaci Kovatsevu ponudu te da se za ‘3. maj’, baš kao i u slučaju susjednog kraljevičkog brodogradilišta, raspiše treći natječaj. O svemu ovome, tvrde izvori Novog lista u Banskim dvorima i resornom Ministarstvu gospodarstva, upoznat je i Bruxelles.

Da Mirko Kovats nema odakle namaknuti 40 milijuna eura, koliko bi morao minimalno uložiti u ‘3. maj’, zorno upućuje i informacija da Hrvatski fond za privatizaciju od ovog Austrijanca ni dan danas nije dobio novo bankovno jamstvo u iznosu od ‘tričavih’ 5 milijuna kuna, kojim se garantira ozbiljnost ponude.

6 COMMENTS

  1. I što sad? 3. natječaj za 3. maj? Kad se ni na taj nitko ne javi, što onda? Škver radnicima? A dugovi, tko će njih otplatiti? Realno gledajući, ako se ne dogodi da neki pijani milijarder javi da kupuje 3. maj, neminovno ide u stečaj, a onda se svi možemo iseliti iz Rijeke u Zagreb jer ovdje nema budućnosti.

  2. Da je pameti i ljudskosti u ovoj drzavi bili bi evropski Hong Kong a ne ovo sto smo sada…..ali cini mi se da nekima to mozak ne uspijeva progutati…..tuzno je to da uz ovoliki potencijal (a bio je i puuuuuuno veci) mi neznamo sta bi….par dupelizaca se oparilo a narod pusi. Najbolje bi bilo da nas kupe kinezi pa bi se sve zelje za blagostanjem u ovom gradu ispunile bez obzira sto bi bilo i onih koji laju u vjetar i nadrkavaju se izmedju sebe (tu mislim prvenstveno na politicke opcije koje samo za svoje vjerne pse cine dobro) zao mi je reci ali sretan sam da u svoj voljeni grad dodjem samo na godisnji i uzivam u njemu kratko pa nemam potrebe i vremena ulaziti u ovu zabokrecinu punu punoglavaca i dupelizaca……sve u svemu nadam se da ce bar moja djeca ili unuci moci uzivati i lijepo zivjeti u mediteranskom Rotterdamu.

    FF

  3. Grad propada, i red je više da propadne i zmaj. Još da uspijemo i luku skroz zagasit, sreća najveća

  4. Da je ona kokoš od Pusićke samo 1 put došla u “3.maj” , a onda se zaista raspitala o “A-tech”-u preko svojih EU kanala sa kojima se toliko hvali prije no što je išla izljavljivati te guposti i njoj bi bilo sve jasno.Na kraju je nekako i sreća da je sve ovako ispalo, a Pusićki poručujem da za 10-mjeseci ne dolazi u RI poglasove za HNS !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here