Vijesti

Škverani imali pravo, Kovats nema novce za 3.maj

Škverani imali pravo, Kovats nema novce za 3.maj

Ono na što su mjesecima upozoravali predstavnici zaposlenika u 3.maju na kraju će se po svemu sudeći i dogoditi. Naime, jednostavnim pretraživanjem interneta došli su do podataka da je potencijalni kupac 3.maja u stečaju i nalazi se u još težoj financijskoj situaciji od škvera kojeg namjerava kupiti. U Vladi očito nije bilo niti jedne kompetentne ili zainteresirane osobe koja bi provjerila takve navode, a predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU Vesna Pusić je škveranima čak poručivala da zbog otpora Mirku Kovatsu stvaraju antipoduzetničku klimu. Pokazalo se ipak da su u pravu – radnici. Pregovori između Ministarstva gospodarstva s vlasnikom A-teca Mirkom Kovatsem našli su se u slijepoj ulici i očito je sada kucnuo posljednji trenutak da Vlada i formalno odbaci Kovatsevu ponudu te da se za ‘3. maj’, baš kao i u slučaju susjednog kraljevičkog brodogradilišta, raspiše treći natječaj. O svemu ovome, tvrde izvori Novog lista u Banskim dvorima i resornom Ministarstvu gospodarstva, upoznat je i Bruxelles.

Da Mirko Kovats nema odakle namaknuti 40 milijuna eura, koliko bi morao minimalno uložiti u ‘3. maj’, zorno upućuje i informacija da Hrvatski fond za privatizaciju od ovog Austrijanca ni dan danas nije dobio novo bankovno jamstvo u iznosu od ‘tričavih’ 5 milijuna kuna, kojim se garantira ozbiljnost ponude.

Midas

View Comments (6)

6 Comments

 1. Boo#

  January 20, 2011 at 13:09

  I što sad? 3. natječaj za 3. maj? Kad se ni na taj nitko ne javi, što onda? Škver radnicima? A dugovi, tko će njih otplatiti? Realno gledajući, ako se ne dogodi da neki pijani milijarder javi da kupuje 3. maj, neminovno ide u stečaj, a onda se svi možemo iseliti iz Rijeke u Zagreb jer ovdje nema budućnosti.

 2. FreeStateOfRijeka

  January 20, 2011 at 14:58

  Da je pameti i ljudskosti u ovoj drzavi bili bi evropski Hong Kong a ne ovo sto smo sada…..ali cini mi se da nekima to mozak ne uspijeva progutati…..tuzno je to da uz ovoliki potencijal (a bio je i puuuuuuno veci) mi neznamo sta bi….par dupelizaca se oparilo a narod pusi. Najbolje bi bilo da nas kupe kinezi pa bi se sve zelje za blagostanjem u ovom gradu ispunile bez obzira sto bi bilo i onih koji laju u vjetar i nadrkavaju se izmedju sebe (tu mislim prvenstveno na politicke opcije koje samo za svoje vjerne pse cine dobro) zao mi je reci ali sretan sam da u svoj voljeni grad dodjem samo na godisnji i uzivam u njemu kratko pa nemam potrebe i vremena ulaziti u ovu zabokrecinu punu punoglavaca i dupelizaca……sve u svemu nadam se da ce bar moja djeca ili unuci moci uzivati i lijepo zivjeti u mediteranskom Rotterdamu.

  FF

 3. PAP

  January 20, 2011 at 18:15

  ISTINA

 4. veco

  January 21, 2011 at 09:12

  Grad propada, i red je više da propadne i zmaj. Još da uspijemo i luku skroz zagasit, sreća najveća

 5. pandic

  January 21, 2011 at 11:02

  Kad Zmaj počne rigati vatru ne bih bio blizu

 6. MOKI

  January 21, 2011 at 11:17

  Da je ona kokoš od Pusićke samo 1 put došla u “3.maj” , a onda se zaista raspitala o “A-tech”-u preko svojih EU kanala sa kojima se toliko hvali prije no što je išla izljavljivati te guposti i njoj bi bilo sve jasno.Na kraju je nekako i sreća da je sve ovako ispalo, a Pusićki poručujem da za 10-mjeseci ne dolazi u RI poglasove za HNS !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Policija upozorila: Snimat ćemo utakmicu i sankcionirati protupravna ponašanja!

spFebruary 16, 2019

Pješak nastradao na Potoku

spFebruary 14, 2019

Državno odvjetništvo traži zatvor za Miškovića!

spFebruary 14, 2019

Preminuo novinar Radio Rijeke Ivica Vrkić

spFebruary 14, 2019

Linija 1A se ponovno spaja s centrom grada!

spFebruary 14, 2019

Tajani se ispričao, pročitajte tekst isprike

spFebruary 13, 2019

Održani tribina i radionice na temu „Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?“

spFebruary 13, 2019

Presuda u korist korisnika CHF kredita iz Rijeke za auto kredit

spFebruary 12, 2019

Nove inicijative novog omišaljskog rukovodstva Liste za Rijeku: Omišalj treba kupališnu žičaru

spFebruary 12, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.