Vijesti

Slavica Šota: Linić me tuži da prikrije svoj kriminal (VIDEO)

Slavica Šota: Linić me tuži da prikrije svoj kriminal (VIDEO)

sotasudPredstavnica neformalne udruga građana Pokret otpora – Riječani protiv korupcije, Slavica Šota, ocijenila je u utorak da je saborski zastupnik Slavko Linić tužbama koje je podnio protiv Šote odlučio “zaštititi svoj kriminal” nadajući se da će “izbjeći pravdi”, odnosno da će se uz pomoć Općinskog suda u Rijeci “oprati od svega što mu se stavlja na teret”.

Obraćajući se novinarima ispred zgrade Županijskog suda u Rijeci Šota je kazala da je Linić protiv nje podnio dvije tužbe zbog klevete, jednu zbog navoda izrečenih ispred Gradske vijećnice, a drugu zbog navoda iz svjedočenja u postupku u kojem je Linić tužio portal index.hr.

Šota je kazala da je rasprava što je u jednom od ta dva postupka trebala biti održana u srijedu “naprasno odgođena” što je obrazloženo prijedlogom za spajanje postupaka i spriječenošću tužiteljeva punomoćnika.

Ocijenila je i da “sud nije ispoštovao ni jednu odredbu Zakona o kaznenom postupku“, da je “stanje spisa K-430/14 katastrofalno”, da “ni jedan podnesak nije evidentiran u popis podnesaka” te da je “poziv za ročište ovjeren krivotvorenim pečatom Općinskog suda u Rijeci” jer “na pečatu nema naziva sjedišta suda u skladu s Zakonom o pečatima i žigovima s grbom Republike Hrvatske”.

Osim toga, navela je da je odvjetničko društvo koje zastupa Linića na svoje podneske stavilo samo jedan pečat te da se po zakonu pored pečata odvjetničkog društva mora otisnuti i pečat odvjetnika koji zastupa stranku. Navela je da je zatražila dokumentaciju o “krivotvorenim pečatima” određenih državnih tijela te da će kad dobije odgovore, o tome izvijestiti medije.(index.hr)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

PGS se pridružio Amsterdamskoj koaliciji

spJanuary 17, 2019

Lista za Rijeku i Unija Kvarnera potpisali ‘Platformu 051’: Bez dominantne regionalne opcije nema jake Rijeke i Kvarnera

spJanuary 17, 2019

Poropat pisao Plenkoviću: Istarski političari kupuju mir u Istri, Uljanik i dalje neprijatelj 3.maju

spJanuary 17, 2019

Pješak teško ozlijeđen nakon prelazeći cestu na crveno!

spJanuary 16, 2019

Promjena vremena: Stižu olujna bura i snijeg

spJanuary 16, 2019

Rekorder tjedna napuhao 1,80 promila

spJanuary 15, 2019

Tri potresa u sjevernom Jadranu

spJanuary 15, 2019

Komadina očekuje ostavku direktora Ekoplusa

spJanuary 14, 2019

Prijetio oružjem pa opljačkao kladionicu

spJanuary 14, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.