Home Vijesti Slijede dvije vrlo hladne noći i jutra!

Slijede dvije vrlo hladne noći i jutra!

1015
0
Clipboard01
Raspored snježnih oborina

Višesatni snijeg u Gorskom kotaru napokon je popustio u subotu tijekom noći. Dobar snijeg pao je i na istočnom riječkom zaleđu, oko 20 cm, dok su ostali predjeli uglavnom dobivali oborinu nošenu burom, ponegdje uz tanji snježni pokrivač. Pretočeno u milimetre, situacije što se oborine tiče, prema RIMETEU, izgleda ovako:

32 Delnice
30 Parg
23 Bakar
14 Mali Lošinj, Rab
7 Krk
4 Rijeka
3 Kukuljanovo

Glavnina oborina držala se Gorskog kotara i područja gdje nije bilo toliko bure, dok je riječko područje dobilo vrlo malo oborina, jer ih je jaka do olujna bura, s orkanskim udarima sušila. Na riječkom području bilo je i materijalne štete zbog ponekog orkanskog udara bure. Subota je donijela i nešto ‘zubatog’ sunca, jer zbog hladnoće se baš i nije previše osjetilo.

Najniže jutarnje u gorju su bile od -7 do -3°C, na Kvarneru, uključujući riječko zaleđe, 0 do 7°C. Najviše dnevne kretale su se u rasponu od -6 do -2 u gorju, na Kvarneru od 2 do 11°C.

Vedrina i pad bure bitan su faktor za ono što slijedi, a to je nagli pad temperature zraka. U 18:30 h, prema podacima ‘Pljusak’ mreže, temperature se u gorju kreću od -7 do -3, a na Kvarneru od 0 do 7°C.

Tijekom iduće noći i jutra, temperatura se u gorju može spustiti i do -15°C, u zaleđu obale i ispod -5°C, a mnoga mjesta uz obalu u nedjelju bi mogla osvanuti s negativnm predznakom ispred vrijednosti temperature. Postojat će mogućnost poledice!
Slična situacija očekuje se i u noći na ponedjeljak, s time da bi tada najhladnija trebala biti noć, a prema jutru bi uslijedilo zatopljenje.

Previous articleDionica Delnice – Kikovica otvorena za osobna vozila
Next articleMladost – Primorje Erste banka 5:10

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here