Home Vijesti Slovenac ostavio ručak na štednjaku pa izazvao požar apartmana

Slovenac ostavio ručak na štednjaku pa izazvao požar apartmana

99
0

Policija je zaprimila prijavu o događaju u Malom Lošinju u kojem je oštećen apartman u obiteljskoj kući.

Prema dosad utvrđenom, u nedjelju, 2. lipnja, 45-godišnji slovenski državljanin je u apartmanu u vlasništvu 65-godišnje hrvatske državljanke u kuhinji na štednjaku ostavio jelo koje se kuhalo bez nadzora. Stoga se isto pregrijalo i zapalilo, a plamen je zahvatio kuhinju.

U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a požar se srećom nije proširio i uspio ga je ugasiti sam turist. Oštećeni su dijelovi kuhinjskog namještaja i uređaja, dok su zidovi kuhinje i ostalih dijelova apartmana skroz zacrnjeni. Materijalna šteta se cijeni na oko 15 000 eura.

Kako bi spriječili mogućnosti izazivanja požara, posebice tijekom turističke sezone kada je prisutan veći broj turista, pozivamo fizičke i pravne osobe (vlasnike turističkih objekata) da svojim gostima naglašavaju oprez pri korištenju električnih uređaja u turističkim jedinicama.

K tome ih savjetujemo da ugrade u turističke jedinice senzore za ugljični monoksid, a sve električne uređaje u prostorijama je potrebno redovno kontrolirati putem ovlaštenih servisa. Podsjećamo i da obvezno svoje objekte osiguraju od izazivanja šteta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here