Home Vijesti Slovenija postrožuje mjere na granicama

Slovenija postrožuje mjere na granicama

29
0
Foto 24 sata

Negativan test za ulazak u Sloveniju bez karantene od ponedjeljka vrijedi kraće nego do sada, predviđa novi protokol slovenske vlade koja je reagirala na ubrzano širenje varijante omikron. Validnost negativnog PCR-testa pri ulasku u Sloveniju bit će 48 sati od uzimanja brisa, a brzog antigenskog testa 24 sata od uzimanja brisa. Ostali uvjeti se ne mijenjaju.

Novim mjerama koje stupaju na snagu u ponedjeljak mijenjaju se uvjeti za korištenje javnog prijevoza pa će se njime smjeti koristiti samo osobe koje su cijepljene, preboljele covid-19 ili imaju negativni test, a uz to moraju nositi i zaštitnu masku. U vlakovima i autobusima ograničava se i broj putnika na sjedećim mjestima te je potrebna međusobna distanca putnika na stajaćim mjestima, a za kontrolu i provođenje protokola zaduženi su organizatori prijevoza, odnosno javna prijevozna poduzeća.

U Sloveniji je u posljednja 24 sata prema neslužbenim podacima potvrđeno 4468 novih zaraza, a to je gotovo tri tisuće više nego prije sedam dana. Epidemiolozi strahuju da bi se širenjem varijante omikron, koja postaje dominantna, broj dnevnih zaraza na vrhuncu novog vala mogao povećati na deset tisuća ili više.

Previous articleFenomenalna vožnja Filipa Zubčića!
Next articleAngelina dobila pismo od pokojnog supruga: Poslao ga je prije 76 godina, a onda je uslijedio obrat (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here