Home Vijesti Smije li se na Radio Rijeci pustiti pjesma navijača Hajduka?

Smije li se na Radio Rijeci pustiti pjesma navijača Hajduka?

5651
8

Kada je glazbena urednica Radio Rijeke je u četvrtak ujutro u programu pustila pjesmu Vinka Coce ‘Kada umren umotan u bilo’, nije ni slutila kakvu će to lavinu reakcija izazvati. Gotovo istog trena se dogodilo brdo burnih reakcija i negodovanja. Voditeljica naime nije shvatila da se radi o jednoj od pjesama navijača Hajduka.

Uskoro se slušateljima morao ispričavati voditelj Joso Krmpotić koji je objasnio:

– Jedna puštena pjesma donijela je toliko mailova koliko ih nismo dobili ni u najboljim danima. Potpuni promašaj u našem programu, nažalost. Znam da vam ni naše isprike neće puno značiti, odabrala je pogrešnog Cocu i mi smo stali tu da nas popljujete koliko želite, nekad čovjek greške mora priznati.

Pročitao je i jedan od mailova:

– Zapitao sam se da mi nije prebacilo frekvenciju na Radio Kaštel Sućurac, ali nažalost bila je Radio Rijeka. Pritužbe glazbenom uredniku, pitam se ima li obraza, debljine mu je džona, prima plaću od ovoga grada, a pušta pjesme najvećeg rivala.
Nadam se da će gospodin koji je puštao pjesmu u najmanju ruku biti sankcioniran. Molim vas samo da mi ne odgovorite da je Rijeka grad tolerancije, različitosti itd. i da svatko ima pravo pričati, misliti jer je ovo bila čista provokacija – piše u mailu koji završava s Forza Fiume.

Joso je nastavio da je riječ o incidentu.

– Definitivno, dao Bog da ne bude više.

Jednom od slušatelja koji se javio u eter voditelj je rekao da razumije revolt.

– A šta ću, mogu jedino izist govno – kazao je voditelj u eteru Radio Rijeke.

Incident se preselio i u emisiju Tužibaba Radio Rijeke.

8 COMMENTS

  1. Dragi moji sugrađani, Hrvati i Hrvatice. Nek nas dragi Bog prosvijetli. Pa zar je svirala himna kluba ciji su navijaci palili unistavali nasu zemlju? Dali je pustila pjesmu navijaca kluba koji su ratovali protiv nasih decki iz 111 brigade? Ne, nije. Nije svirala pjesma od crvene zvezde, svirala je nasa hrvatska pjesma. Bolje bi bilo da se posvetite tome da cecinu glazbu istjerate iz Rijeke, a ne raditi dramu od ovoga, sve je to nase. Ljetos sam bio na vjencanju u Kraljevici, D.Badurina se pojavio, otpjevao Najdraza Rijeko…. bilo je velicanstveno, teatralno…decki su pjevali, nadjacali ozvucenje… tokom veceri bend je svirao narodnu srpsku glazbu, ista ekipa ljudi je plesala kolce, te pjevala te pjesme. Zapitajmo se sto je nase, sto nije…
    Znate li da je Cocin prateci bend zadnjih 15 godina karijere bio Rijecki bend. Zapitajmo se cemu mrznja, prijezir, prema nasem? Zar mi nevolimo svoje, dal je moguce da nevolimo svoje, ne postujemo?
    Sve postivam, svoje uzivam….

  2. Nisam mogla vjerovati kad sam slušala Tužibabu i šta je pojedincima smetalo toliko da su glazbenu urednicu napali bez razloga.Pa šta ko je to Hajdukova pjesma pa u Rijeci živi puno dalmatinaca i zašto bi svi morali navijati za Rijeku .Šta dotični koji je poslao email pun netrpeljivosti zaboravlja da Rijeku vodi trener dalmatinac?Žao mi je što se Joso Krmpotić nije bolje snašao i stao u obranu glazbene urednice a ne na stranu nezadaovoljnih slušatelja.Da je bio Ferlin on bi to vjerojatno bolje odradio i kroz šalu rekao nezadovoljnicima što ih ide.Provokacija bi bila da se pjesma pustila na Rujevici a prije utakmice Rijeke i Hajuka.Protiv sam bilo kakvih zabrana i bneka svako sluša šta hoće a onima kojima to toliko smeta da se zbog toga žale nek promijene radio stanicu

  3. Da Tužibaba……tamo je vrhunac perseveracije onih koji troše telefonsku impulse “jajajajaja..eeeeee….jajajajaja,”….ma kakav Ferlin,kakvo odrađivanje pa ta emisija je provokativna za…ancija Jose Krmpotića u najboljem izdanju.Inače ograničen narod voli te “jajajajaja dačadača”Josine zaj….cije i čini ih takobože ozbiljneh😂-a ja se pak zajedno sa Joson valjan ,čak i prdin od smiha.Žal mi Severice,ženska je dobra,od delala je dobar dio reporterskog posla u ratnoj Lici da bi je neki bijednik od 22 leta pljucal.Dobar posal IT djelatnika pulicije.I neka nan Coce semi lipo zakanta vavik i saku pismu pa i potonju “hmmm spornu”.

  4. Maji Sever mogi izlizat WC dasku koliko je pridonesla svojim reportažama iz ratne Like svi balavci mlađi od 35 godina,a tužibabu nek slušaju oni ki ju vole-“ograničeni”-da se i Joso Krmpotić i ja moremo valjat od smiha po podu.Ona i postoji zbog njih:”jajajajjaja”;”dačadačatakojdača”😂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here