Home Mozaik ‘Smradovi odvartni, kako vas nije sram’ Martina Tomčić izgubila kontrolu: ‘Fuj! Trajno...

‘Smradovi odvartni, kako vas nije sram’ Martina Tomčić izgubila kontrolu: ‘Fuj! Trajno bih vam uzela licencu’

169
0

Slučaj malenog dječaka iz Širokog Brijega rastužilo je, ali i razbjesnio regiju. Na snimci koja je vrlo brzo postala viralna i dospjela u medije, vidi se kako mališan koji ima Downov sindrom pleše na klupi, dok druga djeca iz vrtića, prema navodima njegove majke, pjevaju i plešu u božićnoj priredbi. Ogorčena mama koja je video objavila na svom Instagramu tvrdi da je i njezin sin trebao sudjelovati u predstavi, no netko je to na koncu sabotirao.

“Znači da se radilo s njim, kojim povodom on nije mogao na binu i zašto je skinut sa iste? Kad sam pitala ravnateljicu zašto Jakov nije sudjelovao rekla je: ‘Gospođo, ako vam se ne sviđa ima još 10 drugih vrtića idite slobodno!’ Mi idemo naravno, ali nećemo šutjeti i stavit sve pod tepih to ne zaslužuje nitko, a najmanje dijete od 5 godina”, poručila je dječakova mama.

Među stotinama ljudi koji su pružili podršku majci je i najstroža članica žirija Supertalenta Martina Tomčić.

“Kako?!? Kako vas nije sram?!? Odgojna ustanova? Fuj! Smradovi odvratni! Trajno bih vam uzela licencu!!! Sramite se!!!!!”, komentirala je zgrožena operna diva.

A ona nije jedina. Naljutila se i glumica Marijana Mikulić, koja je dobro upoznata s ovakvim problemima pošto je i sama roditelj dječaka koji se suočava s poteškoćama u razvoju.

Kada je majka dječaka s videa napisala da ne osuđuje tete jer su “inače divne” i “rade samo što im je rečeno”, Mikulić je poslala oštru poruku: “Oprostite ali i tete su tu da dignu glas, pa nisu ovce. Mogu biti divne koliko hoće, nije se smjelo ovo dopustiti, ovo je stravično i za tužbu!!!”.

No, o incidentu se ubrzo oglasio i prozvani vrtić.

Jutarnji list objavio je demantij vrtića u kojemu piše kako “djelatnici vrtića odgovorno tvrde da je majka dječaka netočno i neobjektivno iznijela činjenice i opisala događaje na božićnoj priredbi u vrtiću koja se održala 20. prosinca”.

Dodaju i da su na priredbi sudjelovala djeca svih skupina, kao i ona s poteškoćama u razvoju.

“Apsolutno su neistiniti navodi da je dijete s poteškoćama bilo izdvojeno ili da mu nije bilo dopušteno sudjelovati na priredbi vrtića”, naveli su i poručili da je majka “stvorila neistinit narativ” te “nikome od djelatnika nije bila namjera izolirati dijete od ostale djece niti je bilo tko od djelatnika odveo dijete u garderobu”.

Previous articleMamić: Za psihijatriju je onaj tko danas spominje stadion
Next articleIranski nogometaš (26) čeka smrtnu kaznu. Obitelj se boji da će biti obješen na trgu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here