Home Vijesti Snijeg u riječkom zaleđu

Snijeg u riječkom zaleđu

1177
0

Snijeg mjestimice pada u Lici, slab u Gorskom kotaru, gdje povremeno puše jak vjetar, kao i na području sjevernog i srednjeg Jadrana. U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri ili vlažni, te skliski od kiše. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Upozoravaju se vozači da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.


Idilični prizori s Učke (foto. v.adamec)

Za sva vozila otvorene su autoceste A1 i A6 Rijeka-Zagreb. Na pojedinim dionicama vozi se uz ograničenja brzine, zbog jakog vjetra ili snijega na kolniku. Zbog povremenih olujnih udara vjetra na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice preporuča se rizičnim kategorijama vozila (motocikli, autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicama, hladnjače i furgoni s metalnim sanducima) da voze obilazno starom cestom kroz Gorski kotar (D3).

Na Jadranskoj magistrali (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I. skupina), a od Bakra do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II. skupinu vozila).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here