Home Vijesti Solidarno blendanje ipak dopušteno

Solidarno blendanje ipak dopušteno

823
4

Mediji su prethodnih dana krivo izvještavali i interpretirali neke prijedloge izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Naime, tvz. solidarno blendanje neće biti kažnjivo. Zabranjeno je jedino na autocesti požurivati vozače ispred sebe davanjem svjetlosnih, zvučnih znakova ili na neki drugi način.

Novost je u prijedlogu zakona kazna za vožnju u suprotnom smjeru na autocesti, i to od 5 do 15 tisuća kuna ili 60 dana zatvora. Sa 700 kn kuna kaznit će vas ako nije očišćen led s vjetrobranskog stakla i snijeg s vozila. Povećane su i kazne za nepoštovanje prednosti prolaska. Umjesto dvije tisuće, sada je kazna tri tisuće kuna primjerice za nepropisno obilaženje, za pretjecanje u tunelu ili pretjecanje kolone.

Ako počinite prekršaj i imate 0,5 promila alkohola u krvi, zbog alkohola nećete biti kažnjeni, već samo zbog prekršaja.

Zimska oprema obvezna je kao i do sada ako su proglašeni zimski uvjeti, odnosno ako je na kolniku poledica ili je prekriven snijegom. (HRT)

4 COMMENTS

  1. i koji će sad novinar odgovarati za gluposti kojima su obasipali tijekom proteklih 30 dana naciju ? Niti jedan. Toliko o slobodi štampe, slobodi medija, baljezganju novinara, educiranim novinarima početnicima i bolesno ambicioznim urednicima. U jednim dnevnim novinama pojavilo se u roku od 3 dana dvije potpuno razičite obavijesti o blendanju. A odgovornost napisanog ? Nema, papala maca….

  2. Slažem se sa svima gore, slika SLO drota ( kao da su naši bolji , ali ipak…), a novinari će sve napraviti da uzbune ljude do ludila.Ima masu toga što se i razotkrilo zahvaljujući novinarima (kako našim tako i stranim) te im stoga hvala, ali šrot novinari su najodgovorniji za devalvaciju struke u očima javnosti.
    Kao što reče DD , tko će sad odgovarati, neka njihova udruga tj, novinarsko društvo , kad već nekome ne može uzeti licencu , objavi ispriku u svoje ime zbog lažnog i tendecioznog informiranja i objavi imena svih novinara / urednika koji su napuhavali tu stvar !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here