Home Vijesti Šote u posjedu lokala u Starčevićevoj!

Šote u posjedu lokala u Starčevićevoj!

1189
1

Točno u 16 sati iz poslovnog prostora u Starčevićevoj ulici izašao je i Ivan Šota, koji je nakon izlaska na vrata spornog lokala stavio lokot. Obitelj Šota nakon 36 dana opsade tvrdi kako se sada nalaze u mirnom posjedu lokala kojeg su kupili pred više od deset godina, a kojeg je u međuvremenu nastavio koristiti Rijekatekstil.


Direktor Rijekatekstila pred zaključanim lokalom desetak minuta nakon što je na vrata stavljen lokot

U pozadini 36-dnevne drame u Starčevićevoj ulici vodio se pravi pravni rat kojim su odvjetnici Rijekatekstila pokušali Šote svim raspoloživim pravnim sredstvima izbaciti iz njihovog lokala. Međutim, pri tome su napravili dva previda koji će ih u slučaju provaljivanja u lokal staviti u istu pravnu poziciju u kojoj su se 36 dana nalazili supružnici Šota. U prvoj pravnoj radnji kojom su Slavicu Šota optužili za ometanje posjeda utvrđena je kriva adresa zbog koje je propala deložacija. Pogreška je ispravljena u posljednjim satima 30-tog dana što je i zakonski rok nakon kojeg počinje mirni posjed ukoliko prijašnji posjednik nije poduzeo odgovarajuće zakonske mjere. Međutim, u svim podnescima pravnih zastupnika Rijekatekstila spominje se samo Slavica Šota, a ne i njezin suprug koji je cijelo vrijeme s njom u lokalu i to će sada biti osnova na osnovu koje Šote tvrde da je Ivan Šota stekao mirni posjed lokala. Kako objašanjavaju u taboru Šota, ukoliko Rijekatekstil provali u prostor u kojem su oni stekli mirni posjed, protiv njih će biti upotrijebljena ista pravna sredstva koja je protiv supružnika Šota upotrijebio Rijekatekstil.

Cijeli ovaj cirkus bi se izbjegao da je Županijski sud u razumnom roku donio rješenje potvrđuje li odluku Općinskog suda koji je presudio u korist Slavice Šota. Na odluku Općinskog suda žalili su se iz Rijekatekstila, a rješenje je zapelo negdje u bespućima hrvatske pravne države. U međuvremenu su u javnost isplivale slike na kojima predsjednik Županijskog suda Veljko Miškulin i vlasnik Rijekatekstila Mirko Pavičić ispijaju šampanjac. Angažirana je marketinška agencija koja je trebala ocrniti Slavicu Šota. Vlasnika Rijekatekstila je cijela kriza istjerala pred reflektore javnosti pa si je naručio intervju na tri strane u lokalnom glasilu u kojem, tvrde zlobnici, ima utjecaj kao da je pravi vlasnik.

Riječka bitka Davida protiv Golijata ulazi tako u novu fazu u kojoj ‘David’ osim podrške javnosti ima i znatno povoljniji pravni položaj. Unatoč blokadi najmoćnijih gradskih medija, slučaj je ipak senzibilizirao velik dio javnosti koja je u 36-dnevnom reality showu mogla pratiti javno raskrinkavanje apsolutne umreženosti sistema i njegovih najvjernijih klijenata. Poslovni prostor u Starčevićevoj ulici je naime samo vrh ledenog brijega koji bi se mogao početi topiti u narednim mjesecima. (rd)

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here