Home Mozaik Šparoge otvaraju Ri gastro sezonu

Šparoge otvaraju Ri gastro sezonu

158
0

???????????????????????????????Ri gastro sezone su se zavrtile i ponovno smo na početku, gdje nas još jednom čeka njihovo prvo ovogodišnje izdanje i to u znaku šparoga. Od 7. do 14. travnja ovi specifično gorkasti zeleni izdanci proljeća ulaze u kuhinje brojnih ugostitelja – Ri gastro partnera.

Riječki dani gastronomije, osim sezonskih namirnica, promoviraju i lokalne ugostitelje, pa je tako i ovaj put prezentaciju ove manifestacije ugostio jedan od partnera – Restaurant Molo longo. Tjedan šparoga predstavili su direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, koordinatorica projekta Ri gastro Tatjana Babić Tomić, direktorica Grand hotela Bonavia Marina Rogović i vlasnica restorana La Rose Lea Milardović. Najbolji uvid u ono što nas očekuje u Tjednu šparoga dao je restoran-domaćin Molo longo s dijelom svoje gastro ponude na temu šparoga.

Najrazličitije delicije na temu ove namirnice bit će po povoljnim cijenama u ponudi 18 restorana, konoba i bistroa Rijeke i okolice. Ravioli s pestom od šparoga, fritaja od pačjih jaja s pancetom, šparogama i bruschetama, krčke šurlice sa škampima i divljom šparogom… samo su dio onoga čime nas mame za svoje stolove. Osim za fine recepte, šparoge će biti inspiracija i dvjema radionicama – gastro radionice u Stanciji Kovačići 7. travnja, te jednoj posebnoj u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka 8. travnja, na kojoj će se sudionici kreativno poigrati na temu šparoga. Za humanitarnu stranu Ri gastra kroz već nekoliko izdanja ove manifestacije zadužen je Gastro Cooking Show u petak 10. travnja, gdje će svi koji se tog dana zateknu na Korzu moći probati dio specijaliteta od šparoga i na taj način pomoći Socijalnoj samoposluzi kojoj idu svi prihodi od prodaje jela.

U Ri gastro – Tjednu šparoga sudjeluju: Konoba Blato 1902, Trattoria Riva’s, Restoran Molo longo, Konoba Feral, Restoran Spagho, Restoran Aerosteak, Fine Dining Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Restoran hotela Continental, Stancija Kovačići, Konoba Nebuloza, Bistro Conca d’oro, Bistro La Rose, Konoba Na kantunu, Kuća istarskog pršuta, Bar Bar, Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina i Belgian Beer Café – Brasserie As.

Ri gastro dani događaju se u četiri termina tijekom godine, s četiri sezonske gastro-teme, a sve s ciljem očuvanja tradicije prehrane naših starih i njenim vraćanjem na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice.

Previous articleKrao gorivo iz teretnih vozila na Kukuljanovu
Next articlePRESSING: Uskrs svaki dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here